Haruldane vaalade toitmistehnika võiks seletada jutte müütilisest mereloomast – video | Keskkond

Teadlased väidavad, et ebatavalist vaalade toitmise tehnikat, mille teadlased esmakordselt dokumenteerisid 2010. aastatel, võidi tegelikult kirjeldatud iidsetes tekstides kaks aastatuhandet tagasi. Flindersi ülikooli teadlased leidsid 13. sajandi vanaskandinaavia tekstidest silmatorkavaid paralleele tallavee toitumise käitumise ja hafgufa-nimelise mereolendi vahel. Arvatakse, et hafgufa on pärit aspidokeloonist, merekoletisest, mis ilmus esmakordselt Vana-Kreeka tekstis Physiologus. “Lõplikud tõendid müütide päritolu kohta on äärmiselt haruldased ja sageli võimatud, kuid siinsed paralleelid on palju silmatorkavamad ja püsivamad kui mis tahes varasemad ettepanekud,” märkisid teadlased.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *