Iisraeli asunikud põletasid Huwaras vägivalla ööl autosid ja maju Maailm

Huwara, tavaliselt seitsme tuhande elanikuga Läänekalda linn Nablusse viival peateel, oli eile kummituslinn. Kümned hooned said tulekahjus kannatada, autod põlesid ja kõnniteed puistasid pisargaasikanistritest. Iisraeli sõjaväepatrullid pidasid mitteametlikku liikumiskeelu, samas kui vaid mõned Palestiina elanikud julgesid välja minna.

See oli Iisraeli asunike suurima vägivallajuhtumi tagajärg, kui pühapäeva õhtul möllasid linna sajad valvurid. Rünnak Iisraeli julgeoleku all olevale kesklinnale leidis aset pärast kahe kahekümnendates eluaastates Iisraeli venna mõrvamist, keda üksik palestiinlasest tulistas pühapäeval.

Rabia Dumedi ütles, et oli oma kodus koos emaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *