Klarna teenib 1 miljardi dollari suurust aastakahjumit, mis on kõigi aegade suurim

Klarna teenib 1 miljardi dollari suurust aastakahjumit, mis on kõigi aegade suurim

Rootsi fintech Klarna on 2022. aastal teeninud oma seni suurima aastakahjumi, kuid väidab teisipäeval avaldatud aastatulemuste kohaselt, et ta on teinud selgeid edusamme kasumlikkuse taastamiseks.

Aastane kahjum paisus 47%, jõudes 12 kuu jooksul kuni 31. detsembrini 2022 10,4 miljardi Rootsi kroonini (1 miljard dollarit), võrreldes 7,1 miljardi Rootsi krooniga (680 miljoni dollariga) 2021. aastal – see oli fintechi jaoks raske aasta, mille väärtust hinnati. vähendatud 85% 6,7 miljardi dollarini.

Klarna, mis kandis Euroopa kõige väärtuslikuma eratehnoloogiaettevõtte tiitlit kuni eelmise aasta suveni, tegi eelmisel aastal ka kaks koondamisringi, vähendades kokku enam kui 700 töökohta. Samas näitavad selle tulemused, et tegevjuht Sebastian Siemiatkowski kogutasu kasvas 35%, 13,2 miljonile Rootsi kroonile (1,3 miljonile dollarile).

Osta kohe, maksa hiljem Fintechi tulemused paranesid aasta edenedes, kuna suurem osa selle kasvavast kliendibaasist maksis oma võlad tagasi. Netokahjum vähenes neljandas kvartalis enam kui poole võrra 1,9 miljardi Rootsi kroonini (182 miljoni dollarini), võrreldes eelmise kvartali 4,6 miljardi Rootsi krooniga (441 miljoni dollariga). Krediidikahjumid vähenesid aasta viimases kvartalis 18%, 1,4 miljardi Rootsi kroonini (134 miljoni dollarini).

Klarna laenude brutokaubamaht (GMV) kasvas 22%, 242 miljardi Rootsi kroonini (23 miljardi dollarini), kuna ostlejad hakkasid elatuskalliduse vähenemise tõttu kasutama järelmaksu. Klarnal on praegu üle maailma 150 miljonit tarbijat.

USAst sai 2022. aasta detsembris fintechi suurim turg tulude järgi, kus selle GMV kasvas 71% võrreldes eelmise aasta sama kuuga.

“Me teeme konkreetseid edusamme kasumlikkuse suunas, juhtides samal ajal kasvu tunduvalt ettepoole e-kaubandust ning vähendades krediidikahjumeid ja -kulusid,” ütles Klarna tegevjuht ja kaasasutaja Sebastian Siemiatkowski.

Siemiatkowskil oli varem öeldud et ta eeldas, et fintech taastub kasumlikkusele 2023. aasta teisel poolel, kuid selle aastatulemustes sellist ajakava ei esinenud.

Klarna teenis viimati kasumit 2018. aastal.

Amy O’Brien on Siftedi finantstehnoloogia reporter. Ta säutsub aadressilt @Amy_EOBrien ja kirjutab meie fintechi uudiskiri registreeruda saad siin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *