Naised moodustavad esimest korda Ühendkuningriigi tippettevõtete juhatustest 40%.

Naised moodustavad esimest korda Ühendkuningriigi tippettevõtete juhatustest 40%.

LONDON, 28. veebruar (Reuters) – Naiste osakaal Suurbritannia 350 suurima börsiettevõtte (.FTLC) juhatustest jõudis 2022. aastal esimest korda 40%ni, näitas Ühendkuningriigi valitsuse toetatud raport teisipäeval, kolm aastat plaanitust ees.

Nõupidamisruumide mitmekesisuse parandamine on keskendunud paljudele poliitikakujundajatele ja investoritele, kes ütlevad, et laiem kogemuste hulk parandab otsuste tegemist ja ettevõtte kultuuri.

2022. aasta veebruaris kehtestas ettevõtete juhitud FTSE Women Leaders Review FTSE350 ettevõtetele eesmärgi, et 2025. aastaks oleks naiste osakaal juhatustes ja juhtrühmades 40%, võrreldes varasema 33% eesmärgiga.

Uuele eesmärgile andis börsiettevõtteid reguleeriv Financial Conduct Authority ametliku toetuse 2022. aasta aprillis, kusjuures valvekoer hõlmas ka laiemaid mitmekesisuse eesmärke.

Naiste osakaal FTSE 350 juhatustes kasvas 2022. aastal peaaegu 3%, jõudes 11. jaanuari 2023 seisuga 40,2%-ni, samas kui 100 parima ettevõtte, FTSE 100 edetabelis oli naistel 40,5% juhatustest, kasvades 39,1%-lt. 2021. aastal, öeldakse aruandes.

Viimased värskendused

Vaadake veel 2 lugu

“See edusamm on väga teretulnud ja soovitan ettevõtetel seda hoogu jätkata, et saavutada parem tasakaal nii juhtivatel kohtadel kui ka koosolekuruumides,” ütles äri- ja kaubandussekretär ning naiste võrdõiguslikkuse minister Kemi Badenoch.

Erinevalt sellistest riikidest nagu Belgia ja Prantsusmaa ei ole Suurbritannias kohustuslikku kvoodisüsteemi naiste jaoks börsiettevõtete juhatustes, mis teeb edusammud märkimisväärsemaks, öeldakse raportis.

Veidi üle kümne aasta tagasi ei olnud FTSE 350 juhatusest 152-l ühtegi naist. Nüüd on igas juhatuses naisi ja enamikul ettevõtetest on neid kolm või enam, lisas ta.

Kuid naiste osa juhtivatest rollidest – määratletud kui täitevkomitee ja selle otsesed aruanded – jääb siiski eesmärgist alla, FTSE 100 on 34,3% ja FTSE350 33,5%.

Virginia Furnessi aruandlus; toimetaja Barbara Lewis

Meie standardid: Thomson Reutersi usalduspõhimõtted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *