Nigeeria Tinubul on esialgsetes valimistulemustes vaieldamatu edumaa, vahendab Reuters

Nigeeria Tinubul on esialgsetes valimistulemustes vaieldamatu edumaa, vahendab Reuters

LAGOS, 28. veebruar (Reuters) – Nigeeria võimupartei kandidaadil Bola Tinubul on nädalavahetusel peetud presidendivalimistel vaieldamatu edumaa, näitas Reutersi teisipäeval kõigi 36 osariigi ja föderaalpealinna Abuja esialgsete tulemuste kokkuvõte.

Ametist lahkuva presidendi Muhammadu Buhari valitsevast Kõikide Progressiivsete Kongressist (APC) kuuluv Tinubu kogus umbes 35% häältest, talle jäi maha peamise opositsioonilise Rahvademokraatliku Partei (PDP) esindaja Atiku Abubakar 30% häältega.

Noorte ja haritud valijate seas populaarne autsaider Peter Obi Tööerakonnast sai 26%.

Tinubu potentsiaalne võit laiendab Kongressi partei Kõik Progressiivsed (APC) võimuhaaret Aafrika suurimas naftatootjas ja kõige suurema rahvaarvuga riigis, kuigi ta on pärinud ametist lahkuvalt presidendilt Muhammadu Buharilt mitmeid probleeme.

Nigeeria võitleb kirdeosas islamistlike mässuliste, relvastatud rünnakute, tapmiste ja inimröövide, karjakasvatajate ja põllumeeste vahelise konflikti, sularaha, kütuse ja elektripuuduse ning igavese korruptsiooniga, mida Buhari parteil pole oponentide sõnul õnnestunud, vaatamata lubadustele seda teha.

Viimased värskendused

Vaadake veel 2 lugu

Reportaaž: Hamza Ibrahim Kanos, Ahmed Kingimi Maiduguris, Anamesere Igboeroteonwu Onitshas Tife Owolabi Yenagoas, Tim Cocks ja Macdonald Dzirutwe Lagoses; Kirjutas Tim Cocks

Meie standardid: Thomson Reutersi usalduspõhimõtted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *