Reaalajas uudised: Ühendkuningriigi rekordiline toiduinflatsioon lisab aastaarvele 811 naela

Reaalajas uudised: Ühendkuningriigi rekordiline toiduinflatsioon lisab aastaarvele 811 naela

Euroopa aktsiad langesid teisipäeval pärast oodatust tugevamate Prantsusmaa ja Hispaania inflatsiooniandmete avaldamist, mis on suurendanud investorite ebakindlust peamiste keskpankade intressimäärade tõstmise tempo suhtes.

Piirkonnaülene Stoxx 600, Saksamaa Dax, Prantsusmaa Cac 40 ja FTSE 100 langesid kõik 0,5 protsenti.

Inflatsioon oli Prantsusmaal aasta veebruari seisuga 7,2 protsenti, võrreldes eelmise kuu 7 protsendiga. Majandusteadlased ei ennustanud muutusi. Hispaanias tõusid tarbijahinnad veebruarile eelnenud aasta jooksul 6,2 protsenti, mis on kõrgem kui jaanuaris 5,9 protsenti ja tunduvalt rohkem kui majandusteadlaste prognoositud langus 5,5 protsendile.

“Tänast langust seletatakse Hispaania ja Prantsusmaa inflatsiooninumbritega ning selle tagajärjed aktsiatele on selgelt halvad,” ütles Natixis Investment Managersi globaalse turu strateegia juht Mabrouk Chetouane. “Küsimus on selles, kui kauaks ja millisele tasemele intressimäärad tõusevad, samuti selles, kas sellel on tööturult leviv mõju.”

Samal ajal langesid USA futuurilepingud, kusjuures nii kõrgetasemeline S&P 500 kui ka tehnoloogiline aktsia Nasdaq Composite langesid mõlemad 0,3 protsenti.

Esmaspäeval avaldati järjekordsed majandusandmed, mis viitavad tugevale USA majandusele. Mittekaitseliste kapitalikaupade tellimused, välja arvatud lennukid, mis on tähelepanelikult jälgitav äriinvesteeringute protsent, kasvasid jaanuaris kuu varasemaga võrreldes 0,8 protsenti, ületades tunduvalt majandusteadlaste prognoosi.

Esmaspäeval tegid aktsiad aga tõusu pärast kahe kuu suurimat iganädalast langust.

Loe lähemalt turgude infotunnist siin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *