Rupert Murdoch tunnistas, et mõned Fox Newsi saatejuhid toetasid varastatud USA valimiste väiteid

Rupert Murdoch tunnistas, et mõned Fox Newsi saatejuhid toetasid varastatud USA valimiste väiteid

Mitmed Fox Newsi staarkommentaatorid, sealhulgas Sean Hannity ja Jeanine Pirro, kinnitasid oma parimal ajal saadetes väiteid, et 2020. aasta USA valimised varastati Donald Trumpilt, tunnistas kanali omanik Rupert Murdoch, kuna ettevõte valmistub seisma silmitsi maamärgiga. laimu hagi selle hääletuse kajastamise pärast.

Selle aasta alguses Fox Newsi ja selle omaniku Fox Corpi 1,6 miljardi dollari suuruse kohtusse kaebava valimismasinate tootja Dominion advokaatidele antud vandetunnistuses eitas Murdoch, et konservatiivne uudistekanal tervikuna surus edasi narratiivi valimistest pettuse teel. Joe Biden.

Kuid ta tunnistas, et sellised kommentaatorid nagu Lou Dobbs ja Maria Bartiromo olid seda ideed erineval määral toetanud.

Küsimusele, kas Fox News “tegi rohkem kui lihtsalt võõrustas” külalisi, nagu Trumpi advokaat Sidney Powell, vaid andis neile pigem “platvormi”, vastas Murdoch: “Ma arvan, et olete mulle näidanud materjali selle toetuseks.”

Seoses väidetega valimispettuste kohta ütles Murdoch: “Mulle oleks meeldinud, kui oleksime tagantjärele mõeldes selle hukka mõistmisel tugevamad.”

Märkused tugevdavad Dominioni argumenti – mida Trumpi kampaania ja selle liitlased süüdistasid Bidenile häälte valede jagamises ja vandenõus, mis hõlmas ka Venezuela surnud presidendi Hugo Chávezi heaks töötamist –, et Fox tuleks nende ülekandmise eest vastutada. süüdistused massilisele publikule.

Fox on väitnud, et “mõistlik vaataja” oleks aru saanud, et kanal edastab lihtsalt teiste väiteid, mitte ei kommenteerinud nende täpsust.

Esmaspäeval postitatud kohtuavaldustes eitas Fox ka seda, et Murdoch mõjutas otseselt Fox Newsi kajastust valimiste võltsimise väidete kohta, väites, et ei 91-aastane meediamogul ega teised Fox Corpi töötajad ei mänginud selle loomises ega väljaandes mingit rolli. ” avaldustest, mis väidavad, et Dominioni masinaid manipuleeriti.

Dominion paljastas selle kuu alguses eraldi dokumentides, et Murdoch oli pärast valimisi saatnud Fox Newsi kõrgematele juhtidele sõnumeid, nimetades Trumpi ja tema liitlaste esitatud pettusesüüdistusi “hulludeks” ning vihjates, et nende eetris eetris olnud kanali eetrisse jätmine oli inimestest võõrastav. -tee vaatajad.

Dominion ütles esmaspäevases kohtuavalduses ka, et Murdochile helistas valimisõhtul Trumpi väimees Jared Kushner, kes kutsus teda üles kutsuma Fox Newsi tagasi pöörduma, teatades, et Biden võitis Arizona osariigi.

“Mu sõber Jared Kushner helistas mulle ja ütles: “See on kohutav” ja ma kuulsin Trumpi häält taustal karjumas,” tunnistas Murdoch toimiku kohaselt.

“Ja ma ütlesin: “Noh, numbrid on numbrid”, ” lisas Murdoch.

Kuid Fox Corpi advokaadid vaidlustasid miljardäri mõju Fox Newsi tegeliku kajastuse üle. Seal öeldakse, et staarisaatejuhi Tucker Carlsoni saate tegevprodutsent tunnistas, et Murdoch ei edastanud kunagi “midagi konkreetset, mis on seotud looga, näiteks 2020. aasta valimistega” ja et [News Corp co-chair] Lachlan Murdoch “ei sekku otseste toimetuse otsustesse”.

Ettevõtted väitsid ka, et Dominioni väljavõtted Fox Corpi ja Fox Newsi juhtide vahelistest vestlustest, samuti Fox Newsi sisestest vestlustest, mis koguti enam kui miljonilt leheküljelt e-kirjadest, tekstidest ja kiirsõnumitest, võeti kontekstist välja.

Fox News ütles oma avalduses, et kaebuses “võtti äärmuslik ja toetamata seisukoht laimuseaduse suhtes, mis takistaks ajakirjanikel põhilisi reportaaže ja nende jõupingutusi Foxi avalikult mustata USA ametisoleva presidendi väidete kajastamise ja kommenteerimise eest tuleks tunnustada. selle eest, mis see on: esimese muudatuse jultunud rikkumine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *