Snuukri mängude kokkuleppimise sond ajab MM-i kaosesse, kuna 10 mängijat sai mängukeelu

Snuukri mängude kokkuleppimise sond ajab MM-i kaosesse, kuna 10 mängijat sai mängukeelu

2023. aasta snuukri maailmameistrivõistlused The Crucible’is mängitakse sel ajal, kui taustal toimub mängude kokkuleppimise kohtuistung ja 10 Hiina mängijat on praegu mängukeelu all.

Yan Bingtao on praegu üks kümnest mängukeeluga mängijast(PA)

Yan Bingtao ja Zhao Xintong jätavad maailmameistrivõistlustelt eemale – koos kaheksa teise Hiina mängijaga karistati kohtuistungilt.

Endist Mastersi tšempioni Yani süüdistatakse matšide kokkuleppimises ja snuukrile panustamises, samas kui 2021. aasta Ühendkuningriigi meistrivõistluste võitjat Zhaot süüdistatakse mängu parandamise ja sellele spordile panustamise pärast. Kõrgetasemelisel paaril võis olla väljaspool lootust osaleda Crucible’i siniribaturniiril, mille osalemise tähtaeg on 20. märts.Kuid kuna viimane esialgne ülekuulamise kuupäev lükkub väidetavalt aprilli lõppu, on nüüd võimatu, et ükski 10-st osaleks põhiturniiril või kvalifikatsioonis. Ükski mängija ei saa peatamise ajal siseneda. Sellise bloki puudumine mõjutab oluliselt nii Sheffieldi 16 parema hulka kui ka kvalifikatsiooni loosimist.

Kui MM-ini on jäänud kaks turniiri, on 25-aastane Zhao maailma edetabelis 9. ja Crucible’i jaoks on ta hetkel 9. kohal. Yan on esialgu 17. kohal, üks koht väljaspool neid, kellele on garanteeritud koht suurimal laval – ja nende kahe lahkumisega tõusevad teised.

128 mängijaga kvalifikatsioonivõistlus, mis annab 16 mängijat vastamisi Ronnie O’Sullivani ja teiste suurrelvadega, vajab radikaalset sekkumist. Inglise Spordiinstituudi koosseisu tuleb paratamatult täiendada amatööride ja wild-card pickidega.

Ryan Day on Crucible’i arvestuses esialgu 18. kohal ning eelseisva klassika ja tuuri meistrivõistluste tõttu võiks waleslane Zhao ja Yani puudumisest kasu saada. Day, 42, ja selle hooaja British Openi võitja, ütles: “Olen keskendunud sellele, et nii klassika- kui ka tuurimeistrivõistlustel läheks nii hästi kui võimalik ja et ma ei pea Crucible’i külvamisel lootma muudele teguritele.

Zhao Xintong võitis kaks edetabelivõitu(PA)

“See vajab sorteerimist, sest see mõjutab mängijaid nii 16 parema hulgas kui ka madalamal kvalifikatsioonis erinevate vaheaegadega. Asi ei ole ainult selles, kus ma edetabelis asun, struktuur tähendab, et paar kohta kõrgemal olles saate kvalifikatsiooni vähem mängida. See mõjutab paljusid mängijaid.”

Lu Ning, Zhang Jiankang, Chen Zifan, Chang Bingyu ja Zhao Jianbo on süüdistatud vähemalt ühe matši fikseerimises. Kuigi Liang Wenbo, Li Hang ja Bai Langning on nende hulgas, keda süüdistatakse matšide kokkuleppimise pärast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *