Ühendkuningriigi mahajäänud majandus näitab mõningaid taastumise märke

Ühendkuningriigi mahajäänud majandus näitab mõningaid taastumise märke

LONDON, 27. veebruar (Reuters) – Suurbritannia majandus, mis näis 2023. aasta alguses kindlasti langevat majanduslangusse, on näidanud mõningaid ootamatuid taastumise märke, tekitades küsimusi selle kohta, kas Inglise Pank kavatseb tõesti oma intressimäärade tõstmise peatada. .

Ettevõtlusaktiivsuse ja tarbijate kindlustunde hüppamine ning maksutulude suurenemine on pannud mõned analüütikud oma tänavusi majandusprognoose parandama, kuigi igasugune kasv on tõenäoliselt nõrk.

JP Morgan tõstis eelmisel nädalal oma 2023. aasta sisemajanduse kogutoodangu kasvu prognoosi 0,4%-le varasemalt prognoositud 0,1%-lt. Seda võrreldakse Inglismaa keskpanga (BoE) veebruari alguses tehtud prognoosiga 0,5% kahanemise kohta.

Suurbritannia on ainus seitsmeliikmelise rühma (G7) majandus, mis on endiselt väiksem kui enne koroonaviiruse pandeemiat. Jaanuaris teatas Rahvusvaheline Valuutafond, et see on ainus G7 riik, mille sisemajanduse koguprodukt sel aastal väheneb.

Viimased värskendused

Vaadake veel 2 lugu

Allpool on kokkuvõte viimastest majandusnäitajatest ja sellest, kuidas investorid on suurendanud oma panuseid tulevaste BoE intressimäärade tõstmiseks.

ETTEVÕTEUURING TAGASI

S&P Global/CIPS UK Composite Purchasing Managers’ Indexi esialgne näit ületas Reutersi majandusteadlaste küsitluses kõik prognoosid, hüpates jaanuaris 48,5 punktilt veebruaris 53,0 punktini, mis on esimest korda pärast juulit üle 50 piiri.

“Raport esitab selge väljakutse BoE kesksele seisukohale, et pikaajaline majanduslangus ja tööpuuduse kasv langetavad inflatsiooni nii, et intressimäärade edasine tõstmine pole vajalik,” ütles JP Morgani majandusteadlane Allan Monks.

Reuters Graphics Reuters Graphics

TARBIJA KINNITUS HÜPAB

Turu-uuringufirma GfK tarbijate kindlustunde mõõdiku kohaselt olid britid sel kuul oma isiklike rahaasjade ja majanduse väljavaadete suhtes optimistlikumad. Veebruaris tõusis see ligi kahe aasta enim.

Reuters Graphics Reuters Graphics

MAKSUTULU NÄITAB ÜLLATAVAT TUGEVUST

Riigi rahanduse andmed näitasid eelmisel nädalal pigem ülejääki kui puudujääki, nagu eeldasid enamik Reutersi küsitletud majandusteadlasi, millele aitasid kaasa 1999. aasta rekordite suurim jaanuarikuu tulumaksulaekumine ja ka suur ettevõtte tulumaksu tulu.

Suurbritannia 2023. aasta jaanuari enesehinnangu maksulaekumine oli kõrgeim jaanuaris alates 2000. aastast

INGLISMAA PANGA DILEMMA

Briti keskpank andis 2. veebruaril märku, et on lähenemas intressimäärade tõusu aeglustamisele või peatamisele pärast seda, kui mõned inflatsioonisurve meetmed leevenesid ja majandus paistis langevat langusesse.

Sellest ajast peale on majandusandmete paranemine aga ajendanud investoreid suurendama oma panuseid pangaintressile, mis praegu on 4,0%, tõustes järgmisel kuul 4,25%ni ja mais 4,5%ni. augustil 5%.

Reutersi graafika

UK AS G7 LAGGARD

Vaatamata paranemismärkidele jääb Suurbritannia pandeemiast taastumise osas oma eakaaslastest maha. 2022. aasta lõpu andmed näitavad, et Suurbritannia on ainus G7 majandus, mis on veel 2019. aasta lõpu taseme taastanud. Majandusteadlaste sõnul peegeldab see pandeemia suurt mõju riigile ja Brexitiga seotud probleeme.

Reutersi graafika

Kirjutas William Schomberg Graafika autor Sumanta Sen ja Vincent Flasseur Monteerinud Mark Potter

Meie standardid: Thomson Reutersi usalduspõhimõtted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *