2026. aasta maailmameistrivõistlused: FIFA kinnitas nelja meeskonna rühmad ja 104 mänguturniiri | 2026. aasta maailmameistrivõistlused

2026. aasta MM-finaalturniiril USA-s, Kanadas ja Mehhikos peetakse 104 mängu, sealhulgas uus viimane 32-etapp, kusjuures kolme meeskonnaga gruppide plaanidest loobutakse.

FIFA nõukogu kiitis teisipäeval Rwandas Kigalis toimunud kohtumisel heaks esimese 48 meeskonnaga finaalturniiri formaadi. Esialgu kavandatud 16 kolmeliikmelise rühma asemel on 12 neljaliikmelist rühma. Grupivõitjad ja teise koha saavutanud pääsevad koos kaheksa parema kolmanda koha saanud meeskonnaga 32. hulka.

Uus formaat ei tähenda, et turniiril oleks suurem üldine “jalajälg” kui 2014. ja 2018. aasta turniiridel, kui ettevalmistusaeg on kaasatud, kuid jalgpall kestab 2026. aastal 38 või 39 päeva, võrreldes 32 päevaga aastatel 2018 ja 2014. Finaal toimub olema pühapäeval 19. juulil.

2026. aasta ettevalmistusperiood mängija vabastamise ja tema riigi esimese matši vahel on umbes kaks nädalat, kaks korda rohkem kui eelmisel aastal Kataris toimunud finaaliks, kuid lühem kui kahel eelmisel turniiril.

Alagrupifaasi põnev lõpp Kataris on veennud FIfa-d jääma nelja meeskonnaga reservi juurde ning samuti on tõstatatud muret kolme meeskonnaga gruppide pärast, kuna meeskonnad ei suuda gruppi samal ajal komplekteerida, mis suurendab võimalust tulemused kujundatakse.

jätke eelmine uudiskirja reklaam vahele

Teisipäeval lepiti kokku ka 16-päevane neljamänguline rahvusvaheline aken septembris ja oktoobri alguses alates 2026. aastast. Märtsis, juunis ja novembris on üheksa päeva ja kahe mänguga aken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *