Belgia endine rahandusminister nõuab panganduskriisi tõttu krüpto keelustamist

Belgia endine rahandusminister nõuab panganduskriisi tõttu krüpto keelustamist

Euroopa Parlamendi liige ja endine Belgia rahandusminister Johan Van Overtveldt kutsus reedeses säutsus pangandussektori segaduste taustal krüpto keelustamist.

Euroopa Liidu 64 seadusandjast koosneva rühmituse majanduse eestkõneleja Van Overtveldt kommenteeris seda ajal, mil Euroopa Parlament valmistub hääletama bloki jaoks oluliste krüptolitsentside reeglite üle.

“Veel üks õppetund, mida praegusest panganduskärast õppida. Kehtestage krüptovaluutadele range keeld,” Van Overtveldt säutsusöeldes, et need varad olid pelgalt spekulatsioonid, millel puudub majanduslik või sotsiaalne väärtus.

Van Overtveldt esindab majandus- ja rahanduskomisjonis parempoolseid Euroopa konservatiive ja reformaatoreid, parlamendi suuruselt viiendat poliitilist rühmitust. Ta oli Belgia rahandusminister aastatel 2014–2018. ECR ütleb, et see on pühendatud isikuvabadusele, eraomandile ja piiratud valitsusele.

Parlamendi 705 seadusandjat peavad järgmisel kuul hääletama krüptovarade turgude määruse üle, mis pakub regulatiivset raamistikku digitaalse rahakoti pakkujate ja börside jaoks.

Van Overtveldt juhtis parlamendi tööd uue seadusega, mis lubaks väärtpaberitega kaubelda hajutatud pearaamatutehnoloogial, ning on öelnud, et krüptotehnoloogial on “suur potentsiaal” tootlikkuse parandamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *