Bin Laden? Ärge kunagi usaldage sellise habemega meest, ütles Saddam Hussein FBI-le

Kui FBI kuulas üle Saddam Husseini pärast tema tabamist Iraagis 2003. aasta detsembris, oli agentuuril kaks peamist eesmärki: paljastada tõde Iraagi diktaatori massihävitusrelvade kohta ja teha kindlaks tema sidemed al-Qaedaga.

Need olid sõja algatamisel otsustava tähtsusega, kuna president George W. Bush ja Ameerika luureagentuurid sidusid Saddami ja Iraagi režiimi terrorirühmituse 11. septembri rünnakutega New Yorgis ja Washingtonis kaks aastat varem.

Pärast kuudepikkust Iraagi juhi küsitlemist veendus ülesandele määratud FBI agent aga, et Saddamil mitte ainult ei olnud massihävitusrelvi, vaid tal polnud muud kui põlgust al-Qaeda ja selle juhi Osama bin Ladeni vastu.

George Piro on FBI-st pensionile läinud ja kirjutab raamatut oma intervjuudest Saddamiga

George Piro on FBI-st pensionile läinud ja kirjutab raamatut oma intervjuudest Saddamiga

ALLEN EYESTONE/ALAMY

“Sa ei saa tõesti usaldada kedagi, kellel on selline habe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *