Credit Suisse tõusis 30 protsenti

Credit Suisse tõusis 30 protsenti

Neljapäeval, 16. märtsil 2023 kell 16:45

Pealinna tippindeks hüppas 0,89 protsenti 7410,04 punktini, samal ajal kui kodumaisele keskendunud keskmise kapitalisatsiooniga FTSE 250 indeks, mis on Ühendkuningriigi majanduse olukorraga paremini kooskõlas, tõusis 0,71 protsenti 18 758,58 punktini (foto autor Arnd Wiegmann/G pildid)

Londoni FTSE 100 kattis täna osaliselt tagasi eilsed kaotused, mis tõid kaasa oma halvima päeva enam kui aasta jooksul, kuna indeks sattus Euroopa pangandussüsteemi tervise pärast higistatavate ülemaailmsete turgude lõksu.

Pealinna peaindeks hüppas 0,89 protsenti 7410,04 punktini, samal ajal kui kodumaisele keskendunud keskmise kapitalisatsiooniga FTSE 250 indeks, mis on Ühendkuningriigi majanduse seisundiga paremini kooskõlas, tõusis 0,71 protsenti 18 758,58 punktini.

Kasum aitas kompenseerida eile suuri kahjusid, mille põhjustasid investorid, kes põgenesid pangandusaktsiate eest, ning Euroopa pangandusgigandi Credit Suisse löögi põhjustas kartus, kas see kukub kokku ilma sularahata.

Laenuandja kukkus eile koguni 30 protsenti ja kauples korraks tasemel, mida on viimati nähtud alates 1980. aastatest pärast seda, kui tippinvestor ütles Bloombergile, et see ei too enam raha kokku.

Eile õhtul astus Šveitsi keskpank Credit Suisse’i rahaliste vahendite tugevdamiseks, pakkudes ettevõtte saldosse umbes 50 miljardit naela.

Credit Suisse aktsia hind

Uudised tõstsid täna hommikul tema aktsiad umbes 30 protsenti, enne kui lõpuks sulgesid 20 protsenti.

Silicon Valley Banki kokkuvarisemine eelmisel nädalal on tekitanud muret selle üle, kas suuremad ja struktuurselt olulisemad laenuandjad võivad viimase aasta jooksul kiiresti tõusvate ülemaailmsete intressimäärade mõjul närbuda.

Euroopa pangandusaktsiad sattusid eile kriitika alla ning Deutsche Bank, Societe Generale ja BNP Paribas tegid kõik oma aastate suurima kahjumi.

Credit Suisse’ile pakutud erakorraline sularaha suurendas täna meeleolu Euroopa pankade suhtes.

FTSE 100 börsil noteeritud laenuandjad Barclays, Lloyds Bank ja Standard Chartered kauplesid kõik indeksi tipu lähedal ja tõusid üle ühe protsendi.

Interaktiivse investori investeeringute juht Victoria Scholar ütles: „Euroopa turud taastuvad pärast ebastabiilset finantsnädalat. Šveitsi keskpanga toetus Credit Suisse’ile on katalüüsinud Šveitsi laenuandjate suurt rallit ja õhutanud laiemat riskimeeleolu.

Naelsterling oli USA dollari suhtes üldiselt tasane päev pärast Jeremy Hunti umbes 20 miljardi naela suurust eelarvet, mis on hoopis teistsugune pilt kui päevadel pärast Liz Trussi minieelarvet, mil naelsterling jõudis dollari vastu rekordiliselt madalale tasemele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *