Donald Trump lubab jääda 2024. aasta võidusõidule, kui teda ähvardab kriminaalsüüdistus

Donald Trump lubab jääda 2024. aasta võidusõidule, kui teda ähvardab kriminaalsüüdistus

Donald Trump lubas laupäeval jääda 2024. aasta presidendivalimiste võidujooksu isegi siis, kui talle esitatakse süüdistus mõnes teda puudutavas kriminaaluurimises.

Endine president pidas laupäeva õhtul pressikonverentsi konservatiivse poliitilise tegevuse konverentsil CPAC Marylandi riiklikus sadamas enne oma sõnavõttu konverentsile ja varsti pärast seda, kui teatati, et ta on iga-aastase ürituse põhuküsitluse võitja.

“Ma isegi ei mõtleks võistlusest lahkuda,” ütles ta Newsmaxi James Rosenile.

Lisaks spekuleeris ta, et kriminaalsüüdistuse sihtmärgiks saamine ühes kahest uurimisest, mis käsitles tema püüdlusi 2020. aasta valimiste ümber lükata, võib isegi tema küsitluste arvu suurendada.

Hr Trump teatas oma presidendikandidaadist 2022. aasta lõpus, vahetult pärast vahevalimisi, kus mitmed tema valitud kongressi kandidaadid põlesid.

Vabariiklastest annetajad loodavad väidetavalt endisest presidendist ja tema konservatiivsusest edasi minna, kuid siiani pole usaldusväärset alternatiivi veel oma kandidatuuri teatanud.

Fultoni maakonna uurimises, mida juhib ringkonnaprokurör Fani Willis, oodatakse mõne päeva jooksul kriminaalsüüdistusi. See uurimine tuleneb paljudest Trumpi meeskonna avakõnedest Gruusia ametnikele, sealhulgas hr Trumpi ja Georgia välisministri vahelisest telefonikõnest, mis toimus 2021. aasta alguses. Sellel kõnel palus hr Trump kuulsalt vabariiklasel Brad Raffenspergeril “leida” ligi 12 000 inimest. hääli, mida ta oleks vajanud, et varastada osariik Joe Bidenilt.

Justiitsministeerium uurib ka hr Trumpi meeskonna jõupingutusi 2020. aasta valimiste ümberlükkamiseks, eriti aga 6. jaanuaril toimunud rünnakut Kongressi vastu. Seda rünnakut uuriv esindajatekoja valitud komisjon soovitas hr Trumpile esitada süüdistuse lohutamises. mässule, muuhulgas süüdistustele.

Hr Trump on pikka aega väitnud, et igasugune püüd teda uurida mis tahes seadusliku võimu poolt on tema demokraatlike vaenlaste nõiajaht, et takistada tal ametikoha võitmist.

FBI korraldas eelmisel aastal haarangu tema Mar-a-Lago kinnistule osana kolmandast täiesti eraldiseisvast uurimisest, mis käsitles tema presidendidokumentide, sealhulgas salastatud dokumentide käitlemist, ning mis on sellest ajast alates laienenud nii president Joe Bideni kui ka endise asepresidendi Mike Pence’i sarnasesse lõksu. salastatud materjalide piinlikud avastused nende elukohtades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *