Energiaettevõtted ootavad abi jätkumist aprillis

Energiaettevõtted ootavad abi jätkumist aprillis
  • Simon Jacki poolt
  • Äritoimetaja

Pildi allikas, Getty Images

BBC mõistab, et mõned energiaettevõtted valmistuvad seaduseelnõusid muutma, eeldades, et valitsus hoiab toetuse praegusel tasemel või selle lähedal.

Tüüpilised majapidamiste energiaarved tõusevad alates aprillist 3000 naelsterlingini aastas, kuid valitsusele on tehtud üleskutseid säilitada praegune toetuse tase, nii et need jääksid 2500 naela juurde.

Valitsus oli varem öelnud, et kogu arvete abi on läbivaatamisel.

BBC küsis valitsuselt, kas see on toetust pikendanud.

Hetkel piirab valitsus tüüpilist majapidamisarvet 2500 naelsterlingile aastas, millele lisandub 400 naela talvine allahindlus, mis samuti lõpeb aprillist.

Alates 1. aprillist on kavas abi vähendamine, mis tõstab arveid.

Kütusevaesuse vastu võitlejad on öelnud, et arvete tasumisega raskustes olevate leibkondade arv võib aprillikuu tõusu tõttu kasvada 6,7 ​​miljonilt 8,4 miljonile.

Siiski ütlesid tööstuse allikad BBC-le, et mõned energiaettevõtted on juba alustanud tulevaste arvete muutmist, et kajastada energiaabi jätkumist praegusel tasemel või sellele väga lähedal pärast 1. aprilli.

Kantsler Jeremy Hunt on siiani keeldunud toetust pikendamast, kuid eksperdid on arvanud, et üha tõenäolisemalt muudab ta kurssi, tõenäoliselt kevadeelarves 15. märtsil.

Resolution Foundationi mõttekoda, mille eesmärk on parandada madala kuni keskmise sissetulekuga inimeste elatustaset, ja tarbijaõiguste eest võitlev Martin Lewis on mõlemad öelnud, et hr Hunt tühistab suure tõenäosusega arvete tõusu.

Majandusuuringute instituut Fiscal Studies (IFS) on prognoosinud, et riigikassa võib energia hulgimüügihindade järsu languse tõttu lubada toetust praegusel tasemel kuni suveni, mis tähendab, et skeemi maksumust on kärbitud.

Tarnijaid esindav Energy UK kutsus valitsust selle nädala alguses üles hoidma keskmise leibkonna toetuse suurust 2500 naelsterlingit ja “sellest kiiresti teada andma”, et ettevõtted saaksid selle alates aprillist arvetesse kanda.

Gaasi ja elektri hulgihinnad on viimastel nädalatel langenud, mis on tekitanud lootusi, et energiakriisi halvim on leevenemas.

Arved hakkasid tõusma, kui Covidi sulgemised lõppesid, kuid Ukraina sõja tõttu kasvasid need veelgi.

Ilma valitsuse energiahinnagarantiita hindu piirava oleks tavapärane majapidamiste gaasi- ja elektriarve tõusnud jaanuarist alates 4279 naelsterlingini aastas, järgides energia hinna ülempiiri, mille on kehtestanud tööstusharu reguleeriv asutus Ofgem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *