F1 tehnilised pildid otse boksiväljakult

F1 tehnilised pildid otse boksiväljakult

Liituge meiega, kui uurime Giorgio Piola ja Sutton Imagesi loal vormel 1 tehnilisi funktsioone, mis on välja pandud boksiväljakul, kui meeskonnad valmistuvad Bahreini GP-ks.

Alfa Romeo C43 tehniline detail

Foto autor: Giorgio Piola

Alfa Romeo on esimene meeskond, kes rakendas 2022. aastal Mercedese teerajaja lahendust. Šveitsis asuv varustus soovib täiustada auto esiosa voolustruktuure, et parandada jõudlust allavoolu.

Mercedes tutvustas oma laia kerega šassii mulllahendust osana suuremast uuenduste paketist Briti GP-l. See osade komplekt aitas leevendada mõningaid pringliga seotud halbu tagajärgi, mida see hooaja avapoolajal kannatas, kuid aitas meeskonnal avada ka osa W13 varjatud potentsiaalist.

Laia kerega šassii villid on W14-l säilinud ja optimeeritud vastavalt 2023. aasta vedrustuse muudatustele. Kuigi Alfa lõpetas hooajaeelse testi ilma sellise korralduseta, on see lisatud võistlusnädalavahetuseks.

Mercedes W13 vedrustuse detail

Foto autor: Giorgio Piola

Mercedes W14 küljehoidik

Foto autor: Giorgio Piola

Kasutusel olevad õõtshoovad, roolihoovad ja tõmbe- või tõukurvardad on kõik juba paigaldatud viisil, mis soodustab parimat võimalikku voolumustrit, kusjuures paljud disainerid on neid suunanud, et parandada õhuvoolu läbipääsu põrandale ja külgjalale.

Neid kerekihte kasutatakse lisaks kattekihtidele, mida kõik meeskonnad kasutavad (nt Mercedes eespool), et parandada vedrustuse elementide aerodünaamilist efektiivsust, vähendades mõningaid šassiile kogunenud kadusid ja võimendades allapesu efekti.


Alfa Romeo C43 küljedetail

Muud Alfa Romeo huvitavad detailid selles piirkonnas hõlmavad alumise tagumise õõtshoova jala asendit šassiil, mis (nagu Ferrari) leiab kodu šassii alumises kiiluosas.

Samal ajal on rinnatüki tiib, mida paljud meeskonnad 2022. aasta jooksul kasutusele võtsid, pärast selle kasutuselevõttu Aston Martini poolt, näiliselt paigaldatud C43-le palju kõrgemale.


Alpine A523 tagatiib

Foto autor: Giorgio Piola

Alpine A523 difuusor

Foto autor: Giorgio Piola

Alpine A523 huvitav omadus, mida me hooajaeelsel testimisel märkasime, kuid millel polnud head pilti, on tagumise tiiva otsaplaadi alumise osa skulptuur.

Otsaplaadi selle piirkonna eeskirjad keelasid seda osa kaunistanud erinevat tüüpi aerodünaamilise mööbli. Ehkki see pole nii võimas lahendus, kui meeskonnad siia paigutasid, on Alpine’i otsaplaadile integreeritud tõmbejoon kena funktsioon, mis kindlasti suurendab jõudlust võrreldes korrapärase kontuuriga alternatiiviga.


Alpine A523 tagatiib

Foto autor: Giorgio Piola

Püsides A523 tagatiiva teemal, valis Alpine sel nädalavahetusel hooajaeelsel testimisel proovitud valikust madalama survejõu valiku. Mõlemal kasutatud variandil on lusikakujuline põhilennuk, kuid sellel variandil on kitsam keskosa ja järsem üleminek palju madalamale välimisele sektsioonile.


Mercedes W14 detail

Foto autor: Giorgio Piola

Üle Mercedese tagaosa alla vaadates meenub meile, kui lai on W14 mootorikatte riiul, ning samas jääb mulje, kui sügav on ka renn. Eelkõige on renni sees kaks siibrit, mida kasutatakse toiteploki ümbrusest tuleva soojuse tõrjumiseks.

Paneelid, millesse need lamellplaadid asuvad, on samuti vahetatavad, mis tähendab, et need saab täielikult tühjendada või lisada täiendavaid avasid, et vastata erinevatele kliimanõuetele, millega nad sel hooajal kokku puutuvad.

Samuti väärib märkimist, et renni välisküljel olev küürus õlaosa on õõnes, mis tähendab, et kere saaks siin palju tihedamalt sisse tõmmata, kuid meeskond on valinud selle marsruudi aerodünaamiliste eeliste põhjal.

Loe ka:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *