Ferrari kinnitas, et Charles Leclercile määratakse Saudi Araabia GP-l ruudustikutrahv

Ferrari kinnitas, et Charles Leclercile määratakse Saudi Araabia GP-l ruudustikutrahv

Charles Leclerc saab sel nädalavahetusel Saudi Araabia GP-l oma tööd katkestada pärast seda, kui tema Ferrari meeskond oli sunnitud paigaldama teise juhtelektroonika jõuallika komponendi, mis omakorda käivitab võrgutrahvi.

Ferrari vahetas enne hooaja avamise Bahreini GP-d Leclerci mootoril välja energiapoe ja juhtimiselektroonika. Monegasque loobus seejärel, kui oli heitluses kahe Red Bulli taga poodiumikohale.

LOE VEEL: Leclerc kutsub Ferrarit üles mõistma, mis läks valesti pärast valusat Bahreini GP katkestamist

Kuna meeskondadel on lubatud kasutada ainult kahte juhtelektroonika komponenti hooaja jooksul ilma karistuseta, tagab Leclerci üleminek Jeddahis teisel võistlusel kolmandale, et ta langeb sel pühapäeval vähemalt 10 koha võrra – ja võib-olla rohkemgi, kui nad vahetavad välja mis tahes muud osad. – ja suurendab tõenäosust, et ta saab hooaja jooksul veel ühe karistuse.

“Pühapäeval oli meil kaks erinevat probleemi,” ütles Ferrari meeskonna juht Fred Vasseur kolmapäeval valitud meediaga vesteldes. “Esimene oli pühapäeva hommikul, kui tuld üles tegime, ja teine ​​oli võistlusel. Kahjuks oli see kahekordne juhtplokk, ECU.

“See on midagi, mida me pole kunagi varem kogenud. Loodan, et nüüd on see kontrolli all, kuid meil on selle kohta sügav analüüs. Kahjuks peame Jeddah’s karistuse ära lööma, sest meil on hooajaks ainult kahest juhtplokist koosnev bassein.

Pärast mullust Bakut oli Ferrari sunnitud mootorit madalamal võimsusel töötama, et vähendada rikkeohtu. Siiski tehti talvel palju tööd vastupidavuse nimel ja kuigi Bahreinis tekkisid probleemid, lisas Vasseur, et nad ei kavatse ettevaatusabinõuna tulevastel võistlustel võimsust vähendada.

2023 Bahreini Grand Prix: Leclerc hüüab “pole jõudu!” kuna ta on sunnitud P3-st võistlusest lahkuma

Leclerc läheb sel nädalavahetusel Saudi Araabia GP-le 25 punkti kaugusel meistrivõistluste liidrist Max Verstappenist – ja kuigi ta oli arusaadavalt alla jäänud, kuna ta ei suutnud hooaja avamängus skoori lüüa, ütles Vasseur, et ta ei muretse monagolase mõtteviisi ja motivatsiooni pärast.

“Charles oli meiega pärast teisipäevast rehvikatsepäeva, kolmapäeva hommikul oli tehases,” lisas Vasseur. «Pidasime töötajatega kõne, kus olime kõik koos laval. On ilmne, et Charles on motiveeritud, oleme teinud ühe võistluse 23-ga.

LOE VEEL: Miks Vasseur on “täiesti veendunud”, et Ferrari autokontseptsioon suudab Red Bulliga konkureerida

“Ta on meeskonnaga täiel rinnal, püüdes anda kõigile parimat. Penalti pole hea uudis, kuid see pole hooaja lõpp. Vaatame, mis juhtub Jeddah’s ja mis võib olla tulemus, isegi penaltiga, kuid ärge kujutage ette pooleks sekundikski, et ta võib demotiveerida.

“Ta on täiesti veendunud, ta töötab meiega, surub meeskonda ja tõukab kõiki positiivselt. Ja ei midagi muud.”

Leclerc saavutas eelmise aasta Jeddahis toimunud võidusõidu kiireima ringiga teise koha, kusjuures Saudi Araabia tänavaringraja kiire olemus mängib eeldatavasti rohkem Ferrari SF-23 tugevuste – peamiselt sirgjoonelise kiiruse eelise – eest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *