Hiina ajaleht Global Times riivab Elon Muski Covidi päritolu teooria pärast

Hiina ajaleht Global Times riivab Elon Muski Covidi päritolu teooria pärast

Riigi toetatud Hiina uudisteväljaanne kutsub Elon Muski üles, kuna näib olevat toetanud koroonaviiruse päritolu labori lekketeooriat.

Esmaspäeval juhtkiri alates Global Times süüdistas Tesla omanikku “Hiina poti lõhkumises”, kasutades hiina idioomi sarnane toitva käe hammustamisele, vahendas NBC. Tesla suurim tehas asub Shanghais ja üks selle suurimaid turge on Hiina.

“Asjaomased pooled peaksid lõpetama labori lekketeooria ülekuulamise ja lõpetama Hiina mustamise ja päritolu jälgimise küsimuse politiseerimise,” ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Mao Ning.

Järgmisel päeval, Global Times avaldas oma ametlikul WeChati lehel kommentaare, väites, et “naeruväärsel kombel hüppavad USA Hiina-vastased jõud taas kuulujutte, et koroonaviirus sai alguse Wuhani labori lekkest”.

Pühapäeval vastas hr Musk Twitteri kasutaja videotöötlusele, milles vihjas USA rahastatud viirusuuringud Hiinas, mis põhjustas labori lekke. Härra Musk kirjutas et dr Anthony Fauci “tegi seda läbipääsuorganisatsiooni kaudu”.

Föderaalsed tervishoiuametnikud on eitanud Wuhani viirusuuringute rahastamist, mis on seotud mis tahes labori lekkega.

Konto, millele hr Musk vastas, on Anti-Defamation League’i poolt märgistatud, kuna postitas Covidi ja 2020. aasta valimiste kohta valeväiteid.

Arutelu Covidi labori lekketeooria üle on viimastel päevadel pärast seda teravnenud Wall Street Journal teatas, et energeetikaministeerium jõudis salastatud dokumendis järeldusele, et Covidi tõenäoline põhjus oli leke, ehkki märkis, et selle järeldust toetas “madal usaldus”.

Teised agentuurid, nagu FBI, on jõudnud sarnastele järeldustele, samas kui mõned, nagu CIA, on endiselt otsustamata.

DOE ütles ajalehele, et “toetab jätkuvalt meie luurespetsialistide põhjalikku, hoolikat ja objektiivset tööd COVID-19 päritolu uurimisel, nagu president juhatas”, kuid ei kinnitanud aruannet.

“President Biden palus konkreetselt, et sellesse hindamisse kaasataks riiklikud laborid, mis on osa energeetikaosakonnast, sest ta soovib kasutada kõiki tööriistu, et saaks aru saada, mis siin juhtus,” ütles riikliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan. Ajakiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *