Hoiatus kõigile, kes tööl tassi teed valmistavad

Hoiatus kõigile, kes tööl tassi teed valmistavad

Töötajaid on hoiatatud, et nad peaksid oma hügieeni parandama pärast seda, kui ühisköökidest avastati suur hulk potentsiaalselt ohtlikke baktereid ja seeni.

CHAMPS, mis on Cheshire’i ja Merseyside’i rahvatervise direktorite juhitud organisatsioon, tellis Liverpooli troopilise meditsiini kooli teadlastelt paljudest erinevatest ühiskondlikest töökohtade köökidest võetud tampoonide analüüsi. Tavaliselt roojaga levivad mikroobid ja palju erinevaid seeneliike avastati veekeetjatelt, külmkapi ukselinkidelt, kohvimasinatelt ja mikrolaineahju nuppudelt.Kontoriruumidest ehitusplatsideni avastati uurimine, kuidas need esemed võivad mängida olulist rolli bakterite levikul, mis võivad lõpuks põhjustada haigusi, eriti nõrgestatud immuunsüsteemiga inimestel.

LOE VEEL: Elektrijalgratastel teismelised ründavad meest kurikatega

Uuritud tampooniproovid näitasid Escherichia coli (E.coli) esinemist kohvimasinal, külmiku ukse käepidemel ja mikrolaineahju juhtpaneelil. E.coli võib põhjustada mitmesuguseid seedetrakti haigusi.

Lisaks avastati kohvimasinalt, külmiku ukse käepidemel ja mikrolaineahju juhtpaneelil bakter nimega Pseudomonas, mida sageli seostatakse hingamisteede infektsioonidega.

Peaaegu kõigil 11 köögiesemel leidus tõendeid Klebsiella, tavaliselt inimese soolestikus leiduva ja ka roojaga leviva mikroobi kohta. Mikrobioloogid teatasid ka sellest, kuidas iga ese oli seentest tulvil ning külmiku ukselingid olid ühed enim mõjutatud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *