Hommikune pakkumine: närviliste turgude puhul olge ettevaatlik märtsi slaididega

Hommikune pakkumine: närviliste turgude puhul olge ettevaatlik märtsi slaididega

1. märts (Reuters) – Jamie McGeeveri pilk tulevasse päeva Aasia turgudel.

Hiina reflatsioon vs USA inflatsioon.

Selline on laiaulatuslik turupilt, mille kolmapäeval maailma kahe suurima majanduse jaoks kujundasid töötleva tööstuse ostujuhtide indeksid, kuna Aasia aktsiad (va Jaapan välja arvatud) tõusid kahe kuu parimaks päevaks 2% ning Wall Streeti kolmest põhiindeksist kaks langesid miinusesse.

Aasia turgude kauplemine kuu teisel päeval neljapäeval võib taanduda sellele, kumb neist kahest jõust kõige rohkem hoogu säilitab. Hiina ja USA töötleva tööstuse ostujuhtide indeksiandmete mõju kolmapäeval oli võimas.

Hiina taasavamine pärast aastaid kestnud COVID-19 sulgemist näib olevat erakordne. Tootmisaktiivsus kasvas veebruaris plahvatuslikult, laienedes enam kui kümne aasta kiireimas tempos ning uute eksporditellimuste maht kasvas esimest korda alates 2021. aasta aprillist.

Peale selle on Hiina tarbijad pauguga tagasi ning mõned maailma juhtivad tarbe- ja luksuskaupade ettevõtted väidavad, et müük riigis on taas tõusuteel.

Viimased värskendused

Vaadake veel 2 lugu

USA töötleva tööstuse PMI aruanne ajendas aga ohtralt müüki nii riskantsete varade (aktsiad) kui ka turvaliste varade (võlakirjad) osas – aktiivsus vähenes neljandat kuud järjest, kuid makstud hindade indeks hüppas palju rohkem, kui majandusteadlased ootasid.

Rohkematele tõenditele inflatsioonisurve kohta järgnes Föderaalreservi ametnike järjekordne hull kommentaar, mis tõstis 10-aastase riigikassa tootluse kuni 4%, kahe aasta tootluse 16 aasta kõrgeima tasemeni 5% lähedal ja Föderaalreservi eeldatava lõppintressi. kuni 5,50%.

diagrammi

Võlakirjade tootlused, intressimäärad ja inflatsiooniootused ei piirdu ainult USA-ga – euroala ostujuhtide indeksid tõid esile ka stagflatsioonisurve, samas kui euroala inflatsiooniootused on viimase kümnendi kõrgeimad ja harvadel juhtudel tõusevad üle USA samaväärsete näitajate.

Kas Aasia turud suudavad neljapäeval sellele survele vastu pidada ja Hiina majanduse renessansist taas eeskuju võtta?

Aasia tipptasemel majandusandmeid ei avaldata – Lõuna-Korea jaemüük, Austraalia ehituslubade andmine ja Jaapani tarbijate kindlustunne –, mistõttu veebruari veebruarikuu inflatsioon on võib-olla suurim turumuutja.

Euro vs USA turu inflatsiooniootused

Siin on kolm peamist arengut, mis võiksid neljapäeval turgudele rohkem suunda anda:

– Lõuna-Korea jaemüük (veebruar)

– Austraalia ehitusload (veebruar)

– Jaapani tarbijate kindlustunne (veebruar)

Autor Jamie McGeever; Toimetaja Josie Kao

Meie standardid: Thomson Reutersi usalduspõhimõtted.

Jamie McGeever

Thomson Reuters

Jamie McGeever on olnud finantsajakirjanik alates 1998. aastast, andes reportaaže Brasiiliast, Hispaaniast, New Yorgist, Londonist ja nüüd tagasi USA-sse. Keskenduge majandusele, keskpankadele, poliitikakujundajatele ja globaalsetele turgudele – eriti valuutavahetustele ja fikseeritud tuludele. Jälgi mind Twitteris: @ReutersJamie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *