Iisraeli president hoiatab kodusõja eest vastuoluliste kohtureformide üle – video | Globaalne

Iisraeli president Isaac Herzog hoiatas sünges videoavalduses, et neil, kes usuvad, et Iisrael on kodusõjast kaugel, pole aimugi. Tema kõne järgneb nädalaid kestnud intensiivsetele protestidele kogu Iisraelis peaminister Benjamin Netanyahu valitsuse pakutud vastuolulise õiguspaketi vastu, mis annaks seadusandjale suurema võimu kohtusüsteemi üle. Kriitikud kardavad, et muudatused seavad ohtu riigi demokraatia. Kodusõda on punane joon. Ma ei lase sellel juhtuda, iga hinna eest ja igal viisil,” ütles Herzog ja lisas, et riigil oli “ajalooline” võimalus jõuda põhiseadusliku lahenduseni, mis on “tasakaalustatud ja tark”.

Iisraeli president avalikustas alternatiivse meetmete kogumi valitsuse kavandatud plaanile riigi kohtusüsteemi ümberkorraldamiseks, mida nimetatakse rahva raamistikuks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *