Joe Biden püüab lihtsustada pankrotti läinud USA pankade juhtide karistamist

Joe Biden püüab lihtsustada pankrotti läinud USA pankade juhtide karistamist

Joe Biden kutsub kongressi üles lihtsustama seadusandjatel pankrotistunud pankade juhtide karistamist, sealhulgas aktsiate müügist saadava tulu tagasi teenimise ja häbistatud ülemuste keelamisega selles valdkonnas töötada.

Reedel, vaid nädal pärast Californias asuva laenuandja Silicon Valley Banki kokkuvarisemist, ütles USA president, et on “kindlalt pühendunud vastutusele nende eest, kes selle jama eest vastutavad”.

“Keegi pole seadusest kõrgemal – ja vastutuse tugevdamine on oluline hoiatav tegur, et vältida halba juhtimist tulevikus,” lisas ta.

Valge Maja on palunud Kongressil laiendada USA pangandusregulaatori Föderaalse hoiuste kindlustamise korporatsiooni volitusi, et nõuda tagasi hüvitised, sealhulgas pankade, nagu SVB ja New Yorgis asuv Signature Bank, juhtide aktsiamüügist saadud tulu. laenuandja, kes kukkus nädalavahetusel kokku. Kehtiv seadus lubab FDIC-l ainult suuremate pankade juhtidelt tulu tagasi teenida. SVB endine tegevjuht Greg Becker müüs 27. veebruaril eelnevalt kokkulepitud kauplemisplaani alusel 3,6 miljoni dollari väärtuses panga aktsiaid, vähem kui kaks nädalat enne SVB ebaõnnestumist.

Samuti soovib administratsioon laiendada FDIC-i volitusi, et keelata ebaõnnestunud pankade ülemustel töötada teiste laenuandjate juures. Praegu on FDIC-l lubatud keelata häbistatud juhtidel samalaadsetel töökohtadel töötada ainult siis, kui nad tegelevad oma panga “tahtliku või jätkuva eiramisega” oma panga turvalisuse ja usaldusväärsusega. Kuid Valge Maja ütles, et Kongress peaks “alla langetama juriidilist standardit”, mis kehtiks kõigi pankrotti sattunud laenuandjate suhtes.

“President usub, et kui olete vastutav ühe panga ebaõnnestumise eest, ei tohiks te lihtsalt ümber pöörata ja teist juhtida,” seisis Valge Maja memos.

Administratsioon on ka öelnud, et Kongress peaks muutma FDIC-i jaoks lihtsamaks trahvide sissenõudmise pankrotis olevate pankade juhtide vastu.

Ohio demokraatidest senaator Sherrod Brown, kes juhib senati võimsat panganduskomiteed, tervitas Bideni avaldust, öeldes: “Me vajame rangemaid reegleid, et ohjeldada riskantset käitumist ja tabada ebakompetentsust.”

Seadusandjad on olnud vaidluses selle üle, kuidas reageerida SVB ja Signature kokkuvarisemisele. Progressiivsed demokraadid kutsusid üles tühistama 2018. aasta seaduseelnõu, mille allkirjastas tolleaegne president Donald Trump ja mis lahjendas 2010. aasta Dodd-Franki finantsregulatsiooni reformi. Kuid mitmed kõrged demokraadid on olnud ettevaatlikud liitumise suhtes, samas kui enamik vabariiklasi on uute eeskirjade idee tagasi lükanud.

Samal ajal on paljud vabariiklased süüdistanud viimastes pangandusprobleemides Bidenit ja demokraate, püüdes siduda administratsiooni fiskaalpoliitikat tõusvate intressimääradega, mida on süüdistatud pankade maksejõuetuses.

On märke, et mõlema osapoole seadusandjad võivad jõuda kokkuleppele pankrotti läinud pankade juhtide karistamises. Connecticuti demokraatidest senaator Richard Blumenthal on kehtestanud õigusaktid, mis võimaldaksid reguleerivatel asutustel 60 päeva jooksul pärast panga maksejõuetust saada tagasi boonused ja aktsiamüügist saadud kasumid.

Vabariiklastest senaatorid Josh Hawley ja Mike Braun on samuti esitanud seaduseelnõu, mis lubaks FDIC-l tagasi maksta pankade pankade juhtidele makstud preemiad.

“See on suurepärane esimene samm ja seda kõike oleks pidanud juba ammu tegema,” ütles Dennis Kelleher tarbijagrupist Better Markets Bideni avalduse kohta. “Kõik asi, mis karistab juhte hoolimatu käitumise ja üleastumise eest, on teretulnud.”

Kelleher lisas, et raha tagasisaamise ebaõnnestumine on nagu pangaröövli põgenemisauto äravõtmine, kuid mitte raha äravõtmine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *