Kas Fox News on lõpuks Trumpist armunud? See on keeruline | Fox News

“Ta on deemonlik jõud, hävitaja. Kuid ta ei kavatse meid hävitada… Oleme väga-väga lähedal sellele, et suudaksime Trumpi enamikul öödel ignoreerida. Ma tõesti ei jõua ära oodata… Ma vihkan teda kirglikult.

Need ei olnud liberaalse ajakirjaniku tekstisõnumid, kes tundsid, et Donald Trumpi ajastu on oma vaimu muserdanud. USA kohtupaberite kohaselt olid need Tucker Carlsoni sõnad, kes on USA endise presidendi üks suurimaid ergutustüdrukuid parempoolses Fox Newsi võrgustikus.

1,6 miljardi dollari suurune laimamishagi, mille algatas hääletusmasinate tegija, kes väidab, et seda pahatahtlikult pahandati, on tõmmanud eesriide ette ühele kaasaegse poliitilise ajaloo kõige mõjuvamatele suhetele: Trumpile ja Fox Newsile.

Fox Newsi primetime staaride privaatne tuulutus, mis väljendab põlgust Trumpi ja tema valimisvalede vastu, isegi kui nad ütlesid miljonitele vaatajatele vastupidist, on õhutanud arusaama, et Ameerika 45. presidendi ja enimvaadatuima kaabeltelevisiooni vaheline pikaajaline afäär on kividel. .

Pilk Fox Newsi viimase nädala toodangule viitab aga sellele, et nagu armastus, on see keeruline. Kuigi Carlson ja teised parimal ajal saatejuhid võivad vaikselt püüda Florida kuberneri Ron DeSantise võita Trumpi 2024. aasta vabariiklaste eelkandidaatide kandidaadiks, annavad nad juba vihjeid valmisoleku kohta tagasi Trumpi rongi pardale hüpata.

“See on mürgine suhe,” ütles Michael Steele, endine Vabariikliku Rahvuskomitee (RNC) esimees. «Nad on üksteisele korraga head ja halvad. Peate seda vaatama läbi selle prisma, et mõista, mis siin toimub. Fox ei saa ilma Trumpita hakkama ja Trump ei saa lõpuks ilma Foxita hakkama, sest ta teab, et lõppude lõpuks on see meediavahend, mille kaudu ta suudab jõuda oma toetajate laiema publikuni.

Kohtuasi viis konservatiivide seas domineeriva meediajõu Fox Newsi oma 26-aastase ajaloo ühte suurimasse kriisi. Dominion Voting Systems väidab, et võrk edastas teadlikult valeväiteid, nagu oleks 2020. aasta presidendivalimistel vastutav valimistehnoloogia ettevõte.

Avalikult avaldatud sisedokumendid ja avaldused on paljastanud, et samal ajal kui Fox Newsi saatejuhid kuulutasid Trumpi “suurt valet” varastatud valimiste kohta, saatsid nad eetris oma kolleegidele sõnumi, et nad ei usu sellest sõnagi.

Ühes tekstisõnumivahetuses ütles Carlson, kes juhib üht kaabeluudiste vaadatuimat saadet, et Trumpil on annet “asju hävitada. Ta võib meid kergesti hävitada, kui me seda valesti mängime.

Tucker Carlson koos Donald Trumpiga.
Tucker Carlson koos Donald Trumpiga. “Ma vihkan teda kirglikult,” saatis Carlson sõnumi. Foto: Seth Wenig/AP

Hiljem, kõneldes Trumpi neljast presidendiks olemisest, saatis Carlson sõnumi: “Me kõik teeskleme, et meil on palju ette näidata, sest tunnistada, milline katastroof see on olnud, on liiga raske seedida. Aga tule. Trumpil pole tõesti positiivset külge.

Ometi oli Carlson aastaid olnud Trumpi entusiastlik tšempion. 2017. aastal võrgus kolleeg Greg Gutfeldiga peetud vestluses nõustus Carlson, et Trump on “suurim president, kes kunagi saab olema”.

Paberi rada ulatub kuni tipuni. Fox Corpi juhatuse esimees Rupert Murdoch ütles Fox Newsi tegevjuhile Suzanne Scottile, et saatejuhid Sean Hannity ja Laura Ingraham läksid võib-olla liiga kaugele Trumpi valimispettuse väidete levitamisega võrku. Murdoch nimetas ka valijapettuse väiteid tekstisõnumis “tõeliselt hulluks asjaks”.

Dokumendid maalivad ka portree Fox Newsist, kes kardab oma publikut veritseda veelgi äärmuslikumate rivaalide ees, nagu Newsmax ja One America News Network. Fox Washingtoni uudistejuht Bill Sammon on öelnud: “On tähelepanuväärne, kuidas nõrgad reitingud panevad head ajakirjanikud halba tegema.”

Valimisõhtul teatas võrgustik – õigesti –, et demokraat Joe Biden võitis Trumpi lahinguväljal Arizona osariigis, põhjustades Trumpi toetajate raevuka vastureaktsiooni. Üks sisemine e-kiri ütles: “Püha lehm, meie publik on võrgu peale vihane.” Teine märkis: “Nad on RAHASED.”

Nielseni andmetel langes Fox News uudistevõrgustiku reitingutes esimeselt kohalt kolmandale 3. novembri 2020 valimiste ja Bideni ametisseastumise vahel 20. jaanuaril 2021. Tuhanded selle vaatajad kogunesid konservatiivsemasse Newsmaxi, kus vaatajate arv tõusis 58 000-lt nädala enne valimisi 568 000-ni järgmisel nädalal.

Carlson kirjutas produtsendile: „Kas juhid mõistavad, kui palju usaldusväärsust ja usaldust oleme oma publiku suhtes kaotanud? Me mängime tulega, tõesti … alternatiiv nagu Newsmax võib meile laastavalt mõjuda.

Dominion väidab, et Foxi juhid otsustasid oma publikut tagasi meelitada valede narratiividega. See viitab kummalistele vandenõuteooriatele, mida propageerivad Trumpi liitlased, nagu advokaat Sidney Powell, Maria Bartiromo ja Lou Dobbsi saadetes.

Valvekoerte grupi Media Matters vanemteadur Matt Gertz ütles: “Näete, et saatejuhid on mures, et võrk, mida nad olid aastaid aidanud üles ehitada, hakkab põhimõtteliselt kokku kukkuma, et nende vaatajad pööravad neile vastu, et juhid segavad. vaatajaid tagasi tuua.

Endine Valge Maja pressisekretär Kayleigh McEnany andis eelmisel kuul Fox Nationile intervjuud konservatiivse poliitilise tegevuse konverentsil (CPAC) Orlandos, Floridas.
Endine Valge Maja pressisekretär Kayleigh McEnany andis eelmisel kuul Fox Nationile intervjuud konservatiivse poliitilise tegevuse konverentsil (CPAC) Orlandos, Floridas. Foto: Chris duMond/Rex/Shutterstock

Trumpi Valge Maja ja Fox Newsi vahel oli tegelikult olnud pöörlev uks; tema viimane pressisekretär Kayleigh McEnany on võrgu püsiklient. Kuid kui tolm pärast 6. jaanuari mässu ja Bideni ametisseastumist vaibus, suhe jahenes. Trump ei kutsunud enam Fox & Friends’i sisse, et oma suva järgi räsida. Võrgustik loobus tema tütrest Lara Trumpist kaastööst, näiliselt poliitilise tegevuse keelu tõttu.

See oli potentsiaalselt tõsine löök mehele, kes soovib 2024. aastal Valge Maja tagasi võita. Frank Luntz, konsultant ja küsitluste koostaja, ütles: “Donald Trump vajab Fox Newsi rohkem kui Fox vajab Donald Trumpi, sest Trumpil pole lihtsat juurdepääsu kriitikavabale meediale nagu 2016. aastal. Tema jaoks pole alternatiivi. Ta ei saa minna CNN-i ega MSNBC-sse. Ta peab minema Newsmaxi ja see lihtsalt ei ole nende teiste kaabeltelevisiooni uudistekanalite haardeulatus.

Veelgi hullem Trumpi jaoks, Fox News leidis uue valitud. Väidetavalt palus see DeSantisel esineda eetris 113 korda ehk peaaegu üks kord päevas ühe neljakuulise perioodi jooksul ning talle anti ainuõigus tutvuda vaidlusaluse valimisseaduse allkirjastamisega. Möödunud aasta novembris maalihkega uuesti valitud DeSantis on kultuurisõdalane, kellel on “libsi omamine”. Atraktsioon oli ilmne.

Joe Walsh, endine vabariiklasest kongresmen, selgitas: „Fox News teab täpselt, mida nende publik tahab. Nende publik tahab sellist meest nagu Trump. Nad tahavad kiusajat. Nad tahavad litapoega. Nad tahavad kedagi, kes läheks pärast ärkamist. Nad tahavad autoritaarset. Nii et Fox annab neile, mida nad tahavad.

“Fox on otsustanud, et nad ei usu, et Trump võib 24. aastal võita, mistõttu nad suruvad DeSantise poole. Kui nad mõistavad, et Trump saab kandidaadiks, langevad kõik samasse ritta nagu eelmisel korral.

Kui Trumpi toetajad kogunesid eelmisel nädalal Marylandis Oxon Hillis toimunud konservatiivsele poliitilise tegevuse konverentsile (CPAC), jäid nii DeSantise kui ka Fox Newsi suurnimed eemale. Selle asemel hoidsid võimu Newsmax ja muu parempoolne meedia. Trumpi liitlane Steve Bannon süüdistas Fox Newsi endise presidendi lugupidamatuses, öeldes: “Te olete arvanud, et Trumpist ei saa presidenti. Noh, me arvame, et teil pole võrku.”

Võib-olla oli see samaväärne katarsise abieluga. Päev hiljem midagi muutus: Fox News edastas kogu Trumpi ühetunnise ja 45-minutilise pöördumise CPAC-ile, mis on kõrvalekalle selgelt leigest vastusest tema 2024. aasta kampaaniasündmustele. “Ma loodan, et Fox ei lülitu välja, kuid meil läks 2020. aastal palju paremini kui 2016. aastal,” ütles ta teravalt.

Seejärel esitles Carlson esmaspäeval valikulisi väljavõtteid USA Kapitooliumi rünnakust tehtud julgeolekukaadritest, et keerutada vale narratiivi, et 6. jaanuar oli tegelikult rahumeelne protest. Nii demokraadid kui ka vabariiklased mõistsid ta laialdaselt hukka, kuid Trump ütles oma sotsiaalmeedia platvormil: “Õnnitlused Tucker Carlsonile ühe USA ajaloo suurima reporterina teenimise puhul”.

Nädala edenedes kiitis Carlson Trumpi “julgeid plaane” aastaks 2024, öeldes vaatajatele: “Ta räägib asju, mis on tõesti huvitavad, mitte ei räägi üldse.” Saatejuht Sean Hannity, kes oli kohtudokumentide kohaselt Trumpi suhtes “privaatselt vastik”, esitas klippe intervjuust, mille Trump oma raadiosaates tegi.

Vaatlejatele oli see märk sellest, et on-off Trump-Foxi afäär võib peagi taas käivituda, eriti kui, nagu arvamusküsitlused praegu näitavad, pääseb endine tõsielustaar vabariiklaste eelvalimistest ette.

Florida kuberner Ron DeSantis allkirjastas reedel Iowa osariigis Des Moinesis pärast oma sõnavõttu raamatutele.  Enamik juhtivaid vabariiklasi soovib, et DeSantis oleks see mees, ütles endine kongresmen Joe Walsh.
Florida kuberner Ron DeSantis allkirjastas reedel Iowa osariigis Des Moinesis pärast oma sõnavõttu raamatutele. Enamik juhtivaid vabariiklasi soovib, et DeSantis oleks see mees, ütles endine kongresmen Joe Walsh. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Walsh märkis: “Kui teeksite eraküsitluse iga konservatiivse meediakõneleja ja konservatiivse võrgustiku ning iga vabariiklasest valitud ametniku seas, sooviks 80–90% neist eraviisiliselt, et Trump lahkuks ja DeSantis oleks see mees. Tucker Carlson ei taha, et Trump uuesti kandideeriks. Hannity, Trumpi ergutustüdruk, ei taha, et Trump uuesti kandideeriks.

“Nii nad kõik tunnevad end eraviisiliselt ja kõik loodavad, et keegi teeb nende musta töö ära. Fox News loodab, et Trump puruneb või saab süüdistuse või sureb või mis iganes, kuid Fox News, nagu me teame, jälgib nende publikut ja kui Trump jääb sisse ja ta on mees, on Fox News jälle tema suurim ergutusjuht.

Lõpptulemus on reitingud või, teisiti öeldes, dollarid.

Trumpi-vastase rühmituse Lincoln Project vanemnõunik Tara Setmayer ütles: “Fox on juba näidanud, et nad liiguvad ja kalibreerivad oma uudiseid vastavalt publiku nõudmistele ja praeguse seisuga endiselt valdavalt nõudlusele. on Donald Trumpi jaoks.”

Setmayer, endine vabariiklastest kommunikatsioonidirektor Capitol Hillis, lisas: „See on näide mittetoimivast kaassõltuvusest. Nad vajavad üksteist, tahavad nad seda tunnistada või mitte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *