Kui palju teenivad National Expressi bussijuhid 16. märtsi streigiga, mis peaks halvama Midlandsi

Kui palju teenivad National Expressi bussijuhid 16. märtsi streigiga, mis peaks halvama Midlandsi

Tuhanded bussijuhid hakkavad West Midlandsis palgatingimuste pärast streikima – aga kui palju nad teenivad? 96 protsenti piirkonna National Expressi bussijuhtidest, kes osalesid hääletusel, hääletas 16. märtsil – rongistreigiga samal päeval – tööaktsiooni poolt.

Ametiühing Unite teatas, et ettevõte on pakkunud oma liikmetele reaalset palgakärpimist, kusjuures mõned juhid teenivad vaid 11,80 naela tunnis. National Express West Midlandsi teatatud tulud kasvasid 29 protsenti 2,8 miljardile naelsterlingile, kusjuures ärikasum kahekordistus 197,3 miljoni naelani, lisas Unite.Unite’i peasekretär Sharon Graham väitis, et National Express “istub sularahamägedel” ja “saab endale absoluutselt lubada oma töötajate palgatõusu”.

LOE ROHKEM: West Midlandsi bussijuhid kuulutavad välja täieliku streigi – samal päeval kui rongijuhid

National Express, mis opereerib busse Birminghamis, Wolverhamptonis ja Coventrys, ütles, et hääletustulemus oli “äärmiselt pettumus”. Firma pressiesindaja ütles: “Alates hääletusvoorust oleme pakkunud ametiühingule juhtide palgalepingut 13,4 protsendi ulatuses, mis koosneb 2023. aastaks 11,1 protsendist, ja 2,3 protsendi suurust kinnipidamistasu.

“See on lisaks kuuele protsendile, mille meie autojuhid novembris said. See tähendab, et enamik juhte teenib üle 30 000 naela. Ametiühing on selle tagasi lükanud, andmata meie juhtidele isegi võimalust selle üle hääletada. Kui palju inimesi seda loeb kas neile on pakutud aastaga 19-protsendilist palgatõusu?”

Kui palju teenivad West Midlandsi bussijuhid?

National Expressi töökuulutuse kohaselt võivad bussijuhid, kellel on vähemalt kolmeaastane kogemus, teenida 14,40 naela tunnis. Kaheaastase staažiga autojuhid võivad oodata 12,90 naela tunnis. Need, kes alles alustavad, sisenevad 11,80 naela tunnis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *