Lennufirmad koguvad reisijatele tagasimakseid 4,5 miljonit naela

Lennufirmad koguvad reisijatele tagasimakseid 4,5 miljonit naela
Airlines Lennuk maandus Leedsi Bradfordi lennujaamas tugeva tuulega torm Otto tagajärjel.  Sel talvel esimest korda nime saanud tormi on Taani meteoroloogiainstituut (DMI) nimetanud Ottoks ja see peaks tekitama häireid Ühendkuningriigi põhjapiirkondade reisijatele.  Pildi kuupäev: reede, 17. veebruar 2023. (Foto Danny Lawson/PA Images via Getty Images)

Milline? nõuab valitsuselt ja reguleerivatelt asutustelt kiireloomulisi meetmeid, et lennufirmad reisijatele raha tagasi maksaksid. Foto: Danny Lawson / PA Getty kaudu

Lennufirmad on teinud maakohtu otsusega (CCJ) miljoneid naela pärast reisijate kulude ja tagasimaksete tasumata jätmist, uurib tarbijaorganisatsioon Who? on paljastanud.

Ametlike andmete kohaselt on CCJ-d, mille väärtus on üle 4,5 miljoni naela, kuhjunud selliste lennufirmade vastu nagu EasyJet (EZJ.L), Ryanair (RYA.IR), Tui (TUI.L) ja Wizz Air (WIZZ.L).

Milline? ütles, et Wizz Air moodustab peaaegu poole kogusummast, hoolimata sellest, et ta veab vähem reisijaid kui mõned tema konkurendid.

Registry Trusti andmetel, mis haldab justiitsministeeriumi nimel Inglismaa ja Walesi ametlikku kohtuotsuste, määruste ja trahvide registrit, on Wizz Airil 1601 silmapaistvat CCJ-d väärtusega peaaegu 2,2 miljonit naela.

Samuti näitab register, et nii EasyJetil kui ka Ryanairil on suur arv silmapaistvaid otsuseid. EasyJetil oli 884, mis moodustas 611 436 naela ja Ryanairil 840 väärtuses 549 892 naela. Tuil oli vähem, 313, kuid nende väärtus oli peaaegu 1,3 miljonit naela.

Jet2-l (JET2.L) on neli silmapaistvat kohtuotsust summas 1434 naela. Samal ajal on BA-l (IAG.L) 82, kokku 96 042 naela.

Ühel juhul tühistas Wizz Air ilma selgitusteta kliendi lennu Portugali koos perega kolm tundi enne lendu.

Loe rohkem: Selgus: Ühendkuningriigi kõige vähem lemmiklennufirmad

Wizz Airil oli seaduslik kohustus ta võimalikult kiiresti ümber suunata, kuid selle asemel soovitas tal end uuele lennule broneerida ja lubas raha tagasi maksta. Ta maksis oma viieliikmelisele perele viimase hetke BA-lennu eest, mis maksis 2500 naelsterlingit – ja kandis muudatuse tõttu muid omata kulusid. Kuigi Wizz Air maksis pärast mitmenädalast tagaajamist algse lennu eest raha tagasi, ei suutnud ta tema kulusid hüvitada.

Lennufirma ei vastanud kohtuasjale, mille ta algatas väiksemate kohtuvaidluste kohtu kaudu. Kliendile tehti seetõttu tagaseljaotsus, kuid ta ei saanud ikkagi oma raha kätte.

2022. aasta oktoobris pidi ta juhendama kohtutäitureid. Kohtutäiturid külastasid Wizz Airi Lutoni lennujaamas ja sundisid lennufirmat talle detsembris – seitse kuud pärast algset lendu – maksma rohkem kui 4500 naela koos kuludega.

Teisel juhul kukkus Wizz Airi reisija lennureisijate vabatahtlik vaidluste lahendamise skeem läbi, kui ta üritas tühistatud lennu nõuet eskaleerida. Reisija broneeris lennu Wizz Airiga 2022. aasta juunis, kuid talle öeldi, et tema lend tühistati, kui ta väravasse jõudis.

Ta ei saanud Wizz Airilt enam kinnitust tühistamise kohta ega selgitust selle kohta, miks see tühistati, ning oli sunnitud broneerima öö hotellis ja ise uue lennu teisest lennujaamast, mis maksis peaaegu 800 naela.

Wizz Air ei suutnud talle raha tagasi maksta ega kulusid tasuda, mistõttu ta eskaleeris oma nõude AviationADR-ile, mis otsustas algselt, et ta peaks saama lennu eest raha tagasi, kuid mitte oma kulusid. Kui ta seda küsis, saatis see talle teise “lõpliku otsuse”, et ta peaks saama kulud, kuid mitte raha tagasi.

Kui ta ka seda küsis, saatis see talle kolmanda “lõpliku otsuse”, et tal pole õigust mittemillegile – kuna lendu polnud kunagi ametlikult tühistatud. Siiski, milline? on näinud Wizz Airilt e-kirja teisele samale lennule broneeritud reisijale, milles öeldakse, et see on tühistatud, ja kinnitatakse raha tagastamist.

AviationADR lõpetas juhtumi lõpuks ja lõpetas meilidele vastamise. Selle tulemusena ütles klient, et kahetseb, et ei pöördunud otse kohtusse. Wizz Air on sellest ajast alates teatanud, et uurib juhtumit uuesti.

Loe rohkem: Lennufirmasid süüdistatakse selles, et nad müüsid rohkem pileteid, kui lendudel oli kohti

Rocio Concha, milline? Poliitika- ja huvikaitsedirektor ütles: “Suurte lennufirmade vastu kuhjuvate kohtuotsuste ulatus on tingitud süsteemist, kus reisijate vastu on koefitsiendid ja lennufirmad tunnevad end olevat võimelised regulaarselt ignoreerima oma juriidilisi kohustusi maksta tagasimakseid ja hüvitisi.

“CAA peab olema lennufirmade suhtes karm ja tegema selgeks, et ta kaalub kõigi tema käsutuses olevate volituste kasutamist – mis võib vajaduse korral hõlmata ka kõige hullemate rikkujate litsentside läbivaatamist.

“Et vältida selle jama kordumist tulevikus, peab valitsus seadma prioriteediks reformid, mis seavad reisijad esikohale, mis tähendab, et reguleerivale asutusele tuleb anda volitused ja vahendid nõuda lennufirmadelt teavet selle kohta, kas nad järgivad seadust, ja trahvida otse petturlikke operaatoreid, kes seda teevad. ei järgi.”

Easyjet ütles, milline? tal pole nüüd teadaolevaid tasustamata CCJ-sid ja registrit ei ole värskendatud, et kajastada tema praegust asukohta.

Ametlik kohtuotsuste register Trust Online teatas What? et: “Isegi kui kohtuotsus on makstud, kuvatakse kohtuotsus jätkuvalt kui “rahuldamatu”, kuni kohtuprotokollid on värskendatud.”

Ta ütles, et kostjad – antud juhul lennufirmad – vastutavad CCJ-de makseseisundi kohta värskenduste esitamise eest.

Vaadake: Lennufirmade tagasimaksed: millised on teie õigused tarbijana?

Laadige alla Yahoo Finance’i rakendus, mis on saadaval Apple ja Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *