LME-d raputas uus nikliskandaal pärast kivikottide leidmist

LME-d raputas uus nikliskandaal pärast kivikottide leidmist

Londoni metallibörs on avastanud Rotterdamis asuvas laos nikli asemel kivikotte, mis olid tema lepingute aluseks. Ilmus annab järjekordse löögi usaldusele raskustesse sattunud börsi vastu.

Metalli kogus moodustab vaid 0,14% LME aktiivsetest niklivarudest, mille väärtus jooksevhindades on umbes 1,3 miljonit dollarit, seega on vahetu mõju metalliturgudele piiratud. Kuid šokiteadetel on palju laiemad tagajärjed: skandaalidest tulvil tööstuses peetakse LME lepinguid vaieldamatult ohutuks. Uudised, et isegi mõned neist on ohtu sattunud, tekitavad uusi küsimusi selle süsteemide ja protseduuride kohta, samal ajal kui 146-aastane börs alles kahlab selle viimane niklikriis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *