Londoni metroo streigiga liitus RMT ametiühing

Londoni metroo streigiga liitus RMT ametiühing

RMT ametiühing teatas, et selle Londoni metroos töötavad liikmed lahkuvad paari nädala pärast streigist, mis langeb kokku ASLEF-i ametiühingute streigiga.

Tubade streik toimub kolmapäeval, 15. märtsil 2023, kui streikivate metroojuhtide tõttu oli juba oodata tõsiseid häireid. Nüüd, kui RMT on streigiga liitunud, on tõenäoliselt ka need vähesed rongid, mis sõitma hakkasid, ja paljud metroojaamad suletakse.

Streigid toimuvad Londoni metroos, nii et need ei mõjuta otseselt Overgroundi, Elizabethi liini ega busse, kuigi kõik on eeldatavasti tavapärasest palju aktiivsemad.

RMT vaidluse keskmes on Londoni metroo plaanid vähendada töötajate arvu umbes 600 võrra, jättes lahkuvaid töötajaid asendamata. Samuti nõuab ametiühing, et käimasoleva pensionide läbivaatamise käigus jõutaks järeldusele, et muudatusi ei tohiks teha.

Selle seisukoha raskus seisneb selles, et rahastamise kokkulepe valitsusega tähendab, et valitsus teeb otsuse selle kohta, milliseid muudatusi võidakse konsulteerida, nii et TfL lihtsalt ei saa sellist avaldust teha.

RMT peasekretär Mick Lynch ütles: “Meie liikmed ei nõustu kunagi töökohtade kaotamisega, rünnakutega nende pensionide vastu ega töötingimuste muutmisega, et maksta rahastamise kärpimise eest, mis on valitsuse poliitiline otsus.”

Londoni metroostreik toimub kolmapäeval, 15. märtsil 2023.

Väärib märkimist, et ka järgmisel päeval (neljapäeval, 16. märtsil) toimuvad riigi raudteel mitteseotud streigid, mis mõjutavad Londoni metroo osi, mis jagavad rööbasteed riikliku raudteevõrguga, näiteks Districti liin Richmondi ja Bakerloo joon Queen’s Parkist põhja pool.

Neljapäeval on mõjutatud ka osa London Overgroundi ja Elizabethi liinist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *