‘Mis puuvili sa oled?’ Kuidas vastata viiele halvimale tööintervjuu küsimusele | Töö ja karjäär

Kuidas sulle tundub, et sinu elu on seni korda läinud?

Ära vasta sellele. Asi pole selles, et ma ei hooli. Kuid 30-aastaselt Ohios pärit graafiliselt disainerilt Salem Pierce’ilt esitati see küsimus tegelikult tööintervjuul. Mis veelgi hullem, küsimus kutsus teda postitama kahe- kuni viieminutilist videovastust.

See võib olla uus madalseis peaaegu alati alandavas kogemuses, milleks on tööintervjuu. Millised on muud kohutavad küsimused, mida võiksite nendes surma- või hiilgeolukordades küsida ja kuidas saaksite neile vastata? Proovige neid suuruse jaoks.

“Kui sa oleksid puuviljatükk, mis sa oleksid?”
On vähe hullemat kui tööintervjueerijad, kellele jääb ekslik mulje, et nad on naljakad ja loovad, isegi “äravad”. Sellised juhuslikud küsimused on loomulikult väljakutse, mille eesmärk on rahutust tekitada ja nende eesmärk on pigem intervjueerijate meelelahutus kui kandidaadi kohta midagi kasulikku teada saada. Hingake sügavalt (kuid vaikselt) sisse, naeratage õrnalt ja öelge: “Õun.”

“Kuidas reageeriksite, kui teie ülemus ahistab teid seksuaalselt?”
See on sobimatu ja halva maitsega. Võib-olla on potentsiaalne tööandja vana kooli letš, kes tahab teada saada, millest ta pääseb. Peate seda raamatu järgi mängima. Öelge: „Loomulikult teataksin sellest kohe oma otsesele juhile ja võib-olla personalile. Kui otsene juht on kiskja, teataksin juhtunust tema ülemusele.

“Mis on halvim viga, mille olete tööl teinud?”
Jällegi rohkem intervjueerija vuajerismi (ma arvan, et see on nende jaoks pikk päev; ilmselt tahavad nad sellest vähemalt paar korralikku lugu saada). Aga sa pead palli mängima. Sellisteks hetkedeks tasub paar kergelt kohmakat anekdooti, ​​olgu see tõsi või vale, varrukas võtta (vt ka: “Mis on kõige piinlikum asi, mis sinuga tööl juhtus?”). Kuidas siis oleks: „Meil oli palju ettevalmistusi ja kiirustades arvasin, et pean sellest 10 eksemplari asemel tootma 100, nii et jäin hiljaks ja printisin kõik 100 välja, köitsin kinni ja panin need valmis. hommikul. Milline paberiraiskamine!” jne jne, mida saadab mingi kahetsusväärne õlgu kehitamine. See peaks asja ära tegema.

„Teil on üsna mitmekesine CV. Miks sa pole kunagi suutnud millestki kinni pidada?”
Oh, suur tänu. See sobib teile, härra või proua Steady Career Path. Võib-olla pole te märganud, mis siin pärismaailmas toimub, kuid tööturg on viimasel ajal muutunud üsna lünklikuks. Kuidas sellega toime tulla? Vasta rahulikult: „Olen ​​pühendunud uute oskuste õppimisele ja uute kogemuste saamisele. Mul on kõrged standardid ja kui ma enam ei õpi, liigun edasi.

“Mida näete end viie aasta pärast tegemas?”
Ah ole nüüd. Kas sa ikka küsid seda? Ma isegi ei tea, mida ma õhtusöögiks söön. Kas sa vaatad uudiseid? Kus me kõik oleme homme, nädala pärast, järgmisel kuul? Ja sa tahad teada 2028. aasta kohta? Parim (ja ainus) vastus? “Noh, hea õnne korral jään siiamaani teie heaks tööd tegema!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *