NatWest pank seab krüptovahetusmaksetele 6 000 dollari suuruse kuulimiidi

NatWest pank seab krüptovahetusmaksetele 6 000 dollari suuruse kuulimiidi

Ühendkuningriigi jae- ja kommertspank NatWest võtab meetmeid, et kaitsta kliente võimalike krüptokahjude eest, kui Bitcoin (BTC) jõuab mitme kuu kõrgeimale tasemele.

14. märtsil kehtestas NatWest krüptovaluutabörsidel tehtavatele maksetele suured piirangud, kehtestades sellistele tehingutele päeva- ja kuupiirangud.

Cointelegraphiga jagatud teadaande kohaselt on NatWest kehtestanud 1000 Briti naela (1216 dollari) piiri igapäevaste krüptovahetustega seotud tehingute jaoks. Pank on kehtestanud ka 30-päevase makselimiidi 5000 GBP (6080 dollarit).

NatWesti viimaste piirangute eesmärk on aidata kaitsta kliente “elu muutvate rahasummade” kaotamise eest, teatas pank, lisades, et krüptoinvesteeringud on riskantsed, kuna selles valdkonnas on palju pettusi.

“Oleme näinud krüptovaluutavahetustega seotud pettuste arvu kasvu ja tegutseme oma klientide kaitsmiseks,” ütles NatWesti pettustevastase kaitse juht Stuart Skinner. Tegevjuht rõhutas krüpto enda eestkoste olulisust ja hoiatas krüptoinvestoriid oma varade hoidmise delegeerimise eest kolmandale osapoolele, öeldes:

“Teil peaks alati olema ainukontroll oma krüptovaluuta rahakoti üle ja kellelgi teisel ei tohiks olla juurdepääsu. Kui te ei pannud rahakotti ise üles või ei pääse rahale juurde, on see tõenäoliselt pettus.

NatWesti andmetel on krüptopetturid kõrge tootluse lubaduste tõttu üha enam ära kasutanud jätkuvat elukalliduse kriisi.

“Kurjategijad mängivad arusaamatusest krüptovaluutaturgude toimimisest ja nende ettearvamatusest, et julgustada investoreid raha üle kandma börsidele, mille kurjategija või ohver kurjategija sunnil sageli kliendi enda nimel loob,” ütles pank. Üle 35-aastased mehed on kõige enam ohustatud, kuna nad on valmis oma investeeringutega rohkem riskima, märgiti teates.

Avalduses jagas NatWest ka mõningaid samme, mis aitavad vältida krüptovaluutapettuste ohvriks langemist, sealhulgas soovitust mitte kunagi jagada oma privaatvõtmeid teistega. Samuti soovitas pank krüptoinvestoritel kogu teavet aeglaselt lugeda, et vältida kiirustavaid investeeringuid ja võltsitud veebisaite. Samuti soovitas NatWest investoritel hoiduda kingitustest, kuna need on krüptovaldkonnas ühed levinumad petuskeemid.

Seotud: Binance kaotab 9 nädalaga Briti naela sisse- ja väljasõiduteenuse pakkuja

NatWest on tuntud selle poolest, et 2021. aastal kärpis kõik krediit- ja deebetkaardimaksed Binance’i krüptobörsile. Toona viitas ettevõte ka krüptoinvesteeringute kõrgele tasemele.

Uudised pärinevad Bitcoini tõusust üle 26 000 dollari, kuna Ameerika Ühendriikide tarbijahinnaindeksi andmed näitasid, et inflatsioon tõusis aastaga 6% ja kuus 0,4%. BTC hinnakasv on tõenäoliselt tingitud ka jätkuvast ebakindlusest seoses USA suuremate pankade, sealhulgas Silicon Valley Banki, Silvergate’i ja Signature Banki ebaõnnestumisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *