President Biden murrab naftapuurimise lubadust

President Biden on silmitsi keskkonnavõitlejate vihaga pärast seda, kui ta kiitis heaks suure naftaprojekti Alaskal, hoolimata sellest, et ta lubas kampaaniaplaanil peatada uued puurimised USA föderaalomandis olevatel maadel.

Biden andis loa kolmele puurimiskohale Alaska põhjanõlval, mida tuntakse Willow projektina ja mis suudavad toota 180 000 barrelit päevas – umbes 1,5 protsenti USA toodangust – rohkem kui 200 kaevust. See hõlmab ka sadu miile uusi teid ja torustikke, kruusakaevandust ja suurt töötlemisettevõtet selle peaaegu puutumatul tundral ja märgaladel.

Teade tuli pärast kuudepikkust intensiivset lobitööd ja arutelu Valges Majas ning tühistab Bideni 2020. aasta märtsis antud lubaduse, et föderaalmaadel enam puurimist ei toimu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *