Puhkusekeskuses Hispaanias sajab 2 jalga lund, kui temperatuur langeb -16 kraadini

Puhkusekeskuses Hispaanias sajab 2 jalga lund, kui temperatuur langeb -16 kraadini

Britid suunduvad tavaliselt Hispaaniasse päikesepaistet ja liivarandu otsima, kuid riiki on tabanud tugevad lumesajud, kuna torm Juliette räsib osa riigist. Hispaanias on temperatuur langenud kuni -16 kraadini, samas kui Baleaari saar Mallorca on saanud eriti tugeva löögi.

Imelik ilm on põhjustanud Mallorca peamises linnas Palmas vajumiskohtade avanemise, samas kui lumi on blokeerinud ka teid. Ametivõimude teatel on hooned kokku varisenud, teised on üle ujutatud, teed on suletud ja 13 linnaosa jäi saarel elektrita.Punase ilmahoiatus anti välja kaheksa meetri kõrguste lainete võimalikkuse tõttu, vahendab The Mirror. Hispaania ametliku meteoroloogiaagentuuri AEMET andmetel langes teisipäeva öösel temperatuur Hispaania keskosas Guadalajaras Molina de Aragonis -16 kraadini.

Simon Calder jagab Hispaania puhkusereisinõuandeid, mis võivad brittidele säästa 1000 naela

“Meie jaoks oli meteoroloogilise kevade algus väga külm öö,” ütles AEMETi pressiesindaja Ruben del Campo kohalikule meediale. Lumepilte on näidatud rannikualadel, sealhulgas San Sebastianis ja Barcelonas ning Mallorcal.

Lumi katab väikest Cirauqui küla, mis asub Põhja-Hispaanias Pamplona lähedal(Pilt: Alvaro Barrientos/AP/REX/Shutterstock)

AEMETi avalduses seisis: “Arktikast on riigi kirdeossa saabunud väga külm õhk, mis on põhjustanud poolsaare ja Baleaari saarte temperatuuri olulise languse. Alates kolmapäevast peaks see eemalduma ja temperatuurid peaksid aeglaselt paranema.

Mallorca elanikel on viimase paari päeva jooksul palutud jääda siseruumidesse, kuna päästeteenistused on lume ja tugeva tuule tõttu üle ujutatud enam kui 350 intsidendiga. Pärast seda, kui politsei oli sunnitud olude tõttu tee sulgema, oli kloostris lõksus 50 inimest.

Kogu piirkonnas jäävad kehtima oranžid ja kollased ilmahoiatused kuni 80 km/h tuule, lume ja lainete eest. Palma kesklinnas püüavad päästeteenistused lahendada mitmeid liikluskaose tekitavaid vajuke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *