Seni aasta halvim nädal naftahindade jaoks

Seni aasta halvim nädal naftahindade jaoks

Toornafta hinnad on lõppemas oma halvima nädalaga alates aasta algusest, kuna pangandussektori uudised tekitasid hirmu nõudluse languse ees.

Reede hommikuse seisuga langes West Texas Intermediate nädalaga umbes 10%. Brenti toornafta oli samuti märkimisväärselt odavnenud, langedes esmaspäevaselt 83 dollarilt barreli kohta artikli kirjutamise ajal alla 76 dollarini.

Murd algas nädala alguses pärast Silicon Valley panga möödunud reedest kokkuvarisemist. Signature Banki järgnev surm lisas hoogu hirmule rahanduse eelseisva kokkuvarisemise ees ning uudised maailma ühe suurima laenuandja Credit Suisse likviidsusprobleemidest ei aidanud.

Halbade pangauudiste tulv jätkus terve nädala, hoolimata president Bideni ja rahandusminister Yelleni kinnitustest, et USA pangandussüsteem on terve ja turvaline.

Tüli lõppes pärast Saudi Araabia ja Venemaa kohtumist, et arutada meetmeid turu stabiliseerimiseks.

“See uudis äratas turul härjad ja see oli omamoodi ootuspärane, kuna viimastel seanssidel oleme näinud,” ütles John Kilduff Again Capitalist Reutersile.

“Meeleolu turul on endiselt habras, kuna investorid hindavad jätkuvalt uusimaid arenguid pangandussektoris nii USAs kui ka Euroopas,” ütles City Indexi analüütik Fiona Cincotta Reutersile.

Bloombergiga rääkinud ING toormestrateegia juhi sõnul dikteerivad välistegurid jätkuvalt nafta hinnamuutusi. Nafta mahamüümise ulatus valmistab tõenäoliselt muret OPEC+ jaoks, kuid tõenäoliselt ei võta nad kiireid meetmeid, selle asemel et nad ilmselt ootab, kuni tolm settib.”

OPEC+ näitas omalt poolt rahulikku suhtumist, põhjendades hinnalangust finantssektori hirmudega. Mitmed delegaadid ütlesid Reutersile, et nad ootavad olukorra peatset normaliseerumist, kuna seda ei põhjustanud pakkumise ja nõudluse vahelise tasakaalu muutused.

Irina Slav veebisaidile Oilprice.com

Veel populaarsemaid lugemisi saidilt Oilprice.com:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *