Sigarettide, alkoholi ja gaseeritud jookide hinnamuutused on selgitatud pärast 2023. aasta kevadeelarvet

Sigarettide, alkoholi ja gaseeritud jookide hinnamuutused on selgitatud pärast 2023. aasta kevadeelarvet

Teie alkohoolsete jookide, sigarettide ja kihisevate jookide hind muutub pärast kevadeelarve väljakuulutamist.

Kantsler Jeremy Hunt esitas eile oma 2023. aasta kevadise eelarve, kuulutades välja mitmed sammud, mida valitsus võtab majandusstabiilsuse parandamiseks.Nende hulgas on plaanid tõsta alkoholitollimaksu, mille peaminister Rishi Sunak varem külmutas, et aidata Ühendkuningriigi veini- ja piiritustööstust pandeemia tagajärjel. See aga lõpeb 1. augustil, mil alkoholimaks tõuseb 10 protsenti.

Alates 1. augustist 2023 tõusevad olulisel määral tollimaksud kõikidele alkoholitoodetele peale õlle ning see mõjutab alkoholitoodete valmistamise, turustamise, tarbimise ja müügiga tegelevaid ettevõtteid. Õlu on siiski ohutu tänu skeemile “Draught Relief”, mille Hunt teatas kolmapäeval Westminsteris.

Alkoholimaks on maks igasugusele alkoholile, mida me ostame, pubist supermarketini. Kuigi selle maksavad tootjad, edastatakse see tavaliselt klientidele iga ostetud joogi puhul. Uusim eelarve on mõjutanud ka muid tooteid, nagu tubakas ja karastusjoogid.

Uute muudatuste rahalist raskust tunnevad suitsetajad juba praegu, sest eile õhtul jõustusid tubakatoodetele tollimaksutõusud.

Kuigi pudelis ja purgis karastusjooke mõjutav suhkrumaks ei muutu, laieneb see jooke, mida müüvad teatud jaemüüjad, kes jagavad jooke purskkaevumasinate kaudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *