Sri Lankal on uus kandidaat maailma kõige maalilisemale raudteereisile

Sri Lankal on uus kandidaat maailma kõige maalilisemale raudteereisile

Möödusime lõualuu langevatest stseenidest lopsakast taimestikust, templisse peidetud stuupa kummalisest välgatusest. Alustades vestlust minu vastas istuva noorpaariga, avastasin, et nad on noorpaar.

“Ma olen seda liini varem reisinud,” ütles endiselt punastav pruut Kavisha, “kuid ma tahtsin, et ka mu abikaasa näeks seda.”

See tundus nagu hetk nautida pärast riigi jaoks nii rasket aastat – mis oli Covidi ajastu kannul kuumaks saanud – ja 2009. aastal lõppenud 26 aastat kestnud kodusõja kestva valu taustal.

Kui me vestlesime, summutasid meie hääled rõõmuhüüded. Lisaks rongi enda imelistele helidele – mootori sügavale põksumisele, pidurite vilinale ja susinale – iseloomustasid reisi erutatud karjed iga kord, kui sisenesime ühte 46-st teel olevast tunnelist. Tõesti oli tunne, et inimesed lasid auru välja.

Täielik Ella Odyssey marsruut – Colombo kindlusest Badullasse – kestab veidi üle 10 tunni, selle maaliliseim osa on Nanu Oya ja Ella vaheline lõik, mis on vahetult enne Üheksakaare silda. Paljud reisijad teevad ainult seda lõiku – see on ju tipp-selfide territoorium –, kuigi soovitan soojalt alustada reisi kui mitte kell 5.30 Colombost, siis vähemalt Kandyst.

Kui vaated lainevale rohelisele maastikule kõrvale jätta, annab pikema pardal olemise rõõm võimaluse seguneda ja seguneda. Kui mul oli vaja jalgu sirutada, leidsin “söökla” puhvetautost ühe armsa pisikese ahvena ja jõin end läbi mitme tassi suhkrurikast piimateed. See oli täis kaasreisijaid, kes tegid sedasama, keda saatsid väsimatult abivalmid valvurid, puhveti assistendid ja piletikontrolörid – siinne töötajate arv tooks kindlasti rõõmupisaraid koju tagasi tulnud ametiühingujuhile.

Ekslesin ka teistes kupees läbi ja sain vestelda singali perega, kes oli mõni aasta tagasi Melbourne’i emigreerunud. Nad olid naasnud Sri Lankale, et taastada perekonnaga ühendust ja meenutada riiki, mille nad maha jätsid. “Kuulsime sellest teekonnast sotsiaalmeedias,” ütles isa Jay, kahe väikese tütre IT-spetsialist. “See on kuulus!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *