Teatati hukkunutest pärast tugevat maavärinat Ecuadori ja Peruu põhjaosa | Ecuador

Ecuadori lõunaosa ja Peruu põhjaosa raputas laupäeval tugev maavärin, milles hukkus vähemalt neli inimest, teised jäid rusude alla ning päästemeeskonnad saatsid tänavatele, mis olid täis prahti ja maha kukkunud elektriliine.

USA geoloogiateenistus teatas riigi ranniku-Guayase piirkonnas 6,7-magnituudisest maavärinast. Selle keskus asus umbes 50 miili (80 kilomeetrit) lõuna pool Guayaquilist, mille suurlinnapiirkond on enam kui 3 miljonit inimest.

Ecuadori president Guillermo Lasso säutsus sõnumi, milles palus elanikel rahulikuks jääda.

Lõuna-Ameerika riigi hädaolukordadele reageerimise agentuur, riskijuhtimise sekretariaat, teatas, et Andide kogukonnas Cuencas hukkus üks inimene. Ohver oli sõidukis olnud kaasreisija, kes jäi majarusude alla.

El Oro rannikuosariigis hukkus kolm inimest ja mitmed jäid rusude alla lõksu, teatas agentuur. Machala kogukonnas varises enne inimeste evakueerimist kokku kahekorruseline kodu, muul andis järele ja hoone seinad purunesid, mistõttu jäi teadmata hulga inimesi lõksu.

Agentuuri teatel töötasid tuletõrjujad inimeste päästmisel, samal ajal kui riiklik politsei kahjusid hindas, nende tööd raskendasid allakukkunud liinid, mis katkestasid telefoni- ja elektriteenuse.

Pealinnast Quitost umbes 170 miili edelas asuvas Guayaquilis teatasid võimud pragudest hoonetel ja kodudel ning mõnedest varisenud seintest. Võimud andsid korralduse sulgeda kolm sõidukitunnelit.

Sotsiaalmeedias jagatud videotes on näha, kuidas inimesed kogunesid Guayaquili ja selle lähedal asuvate kogukondade tänavatele ning inimesed teatasid nende kodudesse kukkunud esemetest.

Ühes veebis postitatud videos oli näha kolme telesaatejuhti noolemäng nende stuudio laualt kui nende komplekt värises. Esialgu üritasid nad värinat väiksema maavärinana käsitleda, kuid põgenesid peagi kaamera eest. Üks ankur märkis, et saade läheb reklaamipausile, teine ​​aga kordas: “Mu jumal, mu jumal.”

Ecuadori kõrvalnähtude järelevalve direktoraadi raport välistas tsunamiohu.

Maavärin oli tunda ka Peruus, selle põhjapiirist Ecuadoriga kuni Vaikse ookeani keskrannikuni. Surmadest või vigastatutest kohe ei teatatud. Tumbesi põhjaosas varisesid kokku sõjaväekasarmute vanad müürid, teatasid võimud.

Ecuador on maavärinatele eriti vastuvõtlik. 2016. aastal hukkus maavärin, mille keskmeks oli kaugemal põhja pool Vaikse ookeani rannikul riigi hõredamalt asustatud piirkonnas, üle 600 inimese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *