Tinubu kasutas võidu nimel ära ühtset vastuseisu – Kachikwu

Tinubu kasutas võidu nimel ära ühtset vastuseisu – Kachikwu

Aafrika Demokraatliku Kongressi presidendikandidaat Dumebi Kachikwu on öelnud, et kõigi edumeelsete kongressi valitud presidendi Bola Tinubu võit äsja lõppenud presidendi- ja Rahvusassamblee valimistel oli lahkneva opositsiooni eelis. kellest tegutsesid puhtalt „etnilise kuuluvuse ja religiooni lõhestavatel platvormidel”.

Kachikwu väitis ka, et Demokraatliku Rahvapartei ja Tööpartei presidendikandidaadid ei näidanud üles juhtimist, kui nad keeldusid kõrvale jätmast väiksemaid erimeelsusi, et luua hirmuäratav opositsioon, et asuda mittetoimiva istuva valitsuse peale.

Ta avalikustas selle reedel ajakirjanikele tehtud avalduses.

Sõltumatu riiklik valimiskomisjon kuulutas kolmapäeva varahommikul pärast laupäevastel presidendivalimistel antud enim hääli Tinubu valitud presidendiks.

Ta ütles: “Asiwaju Bola Tinubu võit äsja lõppenud presidendivalimistel on selge näide järjepidevusest ja ettevalmistusest kohtumise võimalusest. Asiwaju, kangekaelne võitleja, kes valdas Nigeeria poliitilist süsteemi, kasutas ära lahknevat opositsiooni, millest mõned jooksid puhtalt rahvuse ja religiooni lõhestavatel platvormidel.

“Nelja niinimetatud juhtiva partei võltsimisest tingitud moonutused ei olnud piisavalt olulised, et muuta nende valimiste tulemust. Hoiatasin kaua, et iga hääl Tööpartei poolt on hääl APC võidu toetuseks. PDP ja Tööpartei kandidaadid ei näidanud üles juhtpositsiooni, kui nad keeldusid jätmast kõrvale väikesed erimeelsused, et luua hirmuäratav opositsioon, et asuda mittetoimiva valitsuse üle. Nüüd püüavad nad pärast lüüasaamist moodustada valusate kaotajate liidu.

Kachikwu märkis veel, et „Asiwaju võit on õppetund vaimulike segmentidele, kes pakkusid oma jumalateenistuskohad kampaaniaplatvormidena. Peame eraldama “Nii ütleb Issand” oma eelarvamustest ja isiklikest veendumustest. Kui nad püüavad poliitilist ruumi puhastada, peavad nad esmalt vaatama enda sisse. Reedel-pühapäeval võib sealt leida enamiku neist, kes meid juhivad.

„Kas me oleme patuste rahvas, kes otsib pühakut, või kadunud rahvas, kes otsib juhti? Asiwaju võit vastab sellele küsimusele.

Ta märkis, et Nigeeria ja nigeerlased peavad nüüd riigi ülesehitamise raskes ülesandes kõik käed tekil edasi liikuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *