UBS peab läbirääkimisi Credit Suisse’i omandamiseks

UBS peab läbirääkimisi Credit Suisse'i omandamiseks

UBS arutab Credit Suisse’i täielikku või osalist ülevõtmist ning Šveitsi kahe suurima laenuandja juhatused kohtuvad nädalavahetusel eraldi, et arutada Euroopa kõige mõjuvamat panganduskombinatsiooni alates finantskriisist, väidavad läbirääkimistest teavitatud inimesed.

Šveitsi keskpank ja reguleeriv asutus Finma korraldavad kõnelusi, et tugevdada usaldust riigi pangandussektori vastu, ütlesid inimesed. Nende sekkumine toimus mõni päev pärast seda, kui keskpank oli sunnitud andma Credit Suisse’ile erakorralise 50 miljardi frangi (54 miljardi dollari) krediidiliini.

See ei suutnud aga peatada aktsiahinna langust, mis on langenud rekordmadalale pärast seda, kui tema suurim investor välistas kapitali lisamise võimaluse ja juhatuse esimees tunnistas, et varahaldusklientide väljaränne on jätkunud.

UBS-i turuväärtus on 56,6 miljardit dollarit, samas kui Credit Suisse aktsiad suleti reedel 8 miljardi dollari väärtuses.

Šveitsi reguleerivad asutused ütlesid reede õhtul oma USA ja Ühendkuningriigi kolleegidele, et kahe panga ühendamine on nende “plaan A”, et peatada Credit Suisse’i usalduse kokkuvarisemine, ütles FT-le üks nende aruteludega tuttav inimene.

Kahe panga vahel arutatakse mitmeid erinevaid võimalusi, ütles FT-le teine ​​​​inimene, kes lisas, et mõlemad pooled püüavad hinnata regulatiivseid piiranguid erinevates jurisdiktsioonides. See isik lisas, et UBS analüüsib ka võimalikke riske, mida tehing võib enda ärile kaasa tuua.

Keskpanga fookus on leppida kokku lihtsas ja arusaadavas lahenduses enne turgude avamist esmaspäeval, ütles üks inimestest. Pole mingit garantiid, et kokkuleppele jõutakse.

Credit Suisse keeldus kommentaaridest. UBS keeldus kommentaaridest, nagu ka Inglismaa keskpank ja Föderaalreserv. Šveitsi keskpank ei vastanud kommentaaritaotlustele.

See on arenev lugu. Jälgida veel. . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *