Ühendkuningriigi Silicon Valley panga töötajatele maksti miljoneid boonuseid päevi pärast 1 naela päästmist | Silicon Valley pank

Kokkukukkunud Silicon Valley panga Ühendkuningriigi haru maksis teadaolevalt miljoneid naela boonuseid päevi pärast seda, kui see päästetehinguga 1 naela eest müüdi.

Väidetavalt on Silicon Valley Bank UK (SVB UK) töötajatele tehtud väljamakseid „tagasihoidlikust” boonusfondist, mille suurus on 15–20 miljonit naela. Californias asuv pank kukkus kaheksa päeva tagasi kokku, vallandades mure uue ülemaailmse panganduskriisi pärast.

Väljamaksete üksikasjad selgusid, kui kriisi tabanud Credit Suisse pank lõpetas sel nädalavahetusel läbirääkimised UBS-iga võimaliku ülevõtmise üle. Reguleerivad asutused üle maailma võitlevad nüüd selle nimel, et säilitada üldsuse usaldust rahvusvahelise pangandussüsteemi vastu.

SVB UK töötajatele antavad boonused kiitis heaks selle uus omanik HSBC, vahendab Sky News, kes teatas väljamaksetest esimesena. Pank teatas, et boonused lepiti kokku enne panga ebaõnnestumist.

HSBC UK tegevjuht Ian Stuart ütles: “Tahtsime seda ettevõtet ja tahtsime hoida inimesi, kes omakorda toetavad selle kliente. Oleme neid eelnevalt kokkulepitud makseid austanud, et tunnustada nende asjatundlikkust ja näidata oma usaldust SVB UK vastu.

Pank teatas, et SVB UK müüki ei kaasatud valitsuse ega maksumaksja vahendeid, millele aitas kaasa Inglise Pank, konsulteerides HM Treasuryga. Tütarettevõttes töötab üle 600 töötaja.

Möödunud nädalal pühiti pärast SVB kokkuvarisemist ülemaailmsete aktsiate väärtusest maha sadu miljardeid naela. Hirm rahalise leviku ees kasvas, kui regulaatorid sulgesid eelmisel pühapäeval New Yorgis asuva Signature Banki pärast seda, kui kliendid hakkasid miljardeid dollareid välja võtma.

Teisipäevaks näis olevat ohus ka Šveitsi suuruselt teine ​​pank Credit Suisse, kuna pank avalikustas, et tema audiitor leidis finantsaruandluse kontrollimisel olulisi nõrkusi. Pärast seda, kui suuraktsionär Saudi National Bank välistas igasuguse edasise investeeringu, toimus aktsiate müük.

Reedel langesid Credit Suisse’i aktsiad 8%, hoolimata sellest, et Šveitsi keskpangalt saadi 45 miljardi naela suurune erakorraline laenu. Morningstar Directi andmetel võeti 13. ja 15. märtsi vahel Credit Suisse’i USA ja Euroopa hallatavatest fondidest välja rohkem kui 450 miljonit dollarit (369 miljonit naela).

Sel nädalavahetusel pidas Credit Suisse, mis annab Londonis tööd enam kui 5000 inimesele, läbirääkimisi Šveitsi pangandushiiglase UBS-i ja regulaatoritega võimaliku ühinemise üle. UBS väidetavalt analüüsib võimalikke ülevõtmise riske.

UBS taotleb kõigi ühinemiste osas järeleandmisi, sealhulgas hüvitist või valitsuse kokkulepet tulevaste kohtukulude katmiseks, väidab UBS tsiteeritud allikas. Financial Times. Reguleerivad asutused leiavad, et ühinemine võib olla ainus võimalus Credit Suisse’i usalduse kokkuvarisemiseks.

Laenukulude suurenemine pärast enam kui kümme aastat ajalooliselt madalaid intressimäärasid on tekitanud muret järjekordse ülemaailmse panganduskriisi pärast. See on vähendanud pankade käes olevate pikaajaliste võlakirjade väärtust ja kiirendanud klientide raha väljavõtmise kiirust, sest nad ei saa enam väga madala intressimääraga mujalt sularaha laenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *