Üks tänav tagasi Blackpooli säravast promenaadist, kus kohalikud väidavad, et nad elavad “teistsuguses maailmas”

Üks tänav tagasi Blackpooli säravast promenaadist, kus kohalikud väidavad, et nad elavad "teistsuguses maailmas"

Blackpool on tuntud oma sära ja glamuuri poolest. Maailmakuulsad valgustid on aastakümneid tõmmanud nii kuulsusi kui turiste.

Linn võõrustas omal ajal ülemaailmseid megastaare, kus Empress Ballroomis esinesid sellised näitlejad nagu Pet Shop Boys, The Beatles, Queen, Oasis, Radiohead, Slash ja The White Stripes. Kui aga suundute promenaadist vaid ühe tänava võrra tagasi, ütlevad elanikud, et see on nagu reisimine teise maailma.Siin, South Shore’is, on kargelt külmal märtsikuu pärastlõunal näha vaevalt hingelistki. Üks elanik ütles, et “meil ei ole siin enam isegi kummitusi”. Nad ütlevad, et see linnaosa tundub unustatud, tähelepanuta jäetud ja et nad on jäänud mädanenud tagatänavate tükke üles korjama.

Praegu on 300 miljoni naelsterlingi maksev Blackpool Centrali arendus seatud tooma “maailmatasemel külastajate vaatamisväärsused” endisesse pearaudteejaama asukohta, mis asub kohe maailmakuulsa Golden Mile’i lähedal. See on suurim üksik investeering, mis linnas on tehtud enam kui 100 aasta jooksul. Blackpooli nõukogu andmetel loob see umbes 1000 uut töökohta, toob aastas juurde 600 000 külastajat ja suurendab kuurordi iga-aastast kulutust umbes 75 miljoni naela võrra.

LOE ROHKEM: Blackpooli naine on süüdi lapsepõlvesõbra tapmises, kes suri kaks aastat pärast tema pussitamist

Kuid South Shore’i tagumiste tänavate elanikelt küsivad nad “aga meiega?”. Need, kes elavad ja töötavad “Blackpooli unustatud otsas”, väidavad, et kui minna promenaadilt ühe tänava võrra tagasi, on see teispoolsus.

Simpson Streeti nurgal asub South Shore’i esmatarbekaupade pood. Huso Kaplani omanduses olev ta ütleb, et ei lase oma töötajatel öösel mööda tagumist tänavat koju jalutada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *