Venemaa seadusandjad kiitsid heaks karistused kriitika ja palgasõdurite võltsinfo eest

Venemaa seadusandjad kiitsid heaks karistused kriitika ja palgasõdurite võltsinfo eest

Venemaa seadusandjatel on möödas õigusaktid, mis kehtestavad kriminaalkaristuse Ukrainas Venemaa eest võitlevate jõudude, mitte ainult Venemaa relvajõudude “diskrediteerimise” ja “võltsitud” teabe levitamise eest.

Venemaa keelustas Venemaa sõjaväelaste kohta “sihilikult valeteabe diskrediteerimise” ja levitamise vahetult pärast seda, kui riik mullu veebruaris Ukrainasse tungis. See samm on viinud peaaegu kõigi sõjavastaste avalduste ja uudiste vaigistamiseni, mis on vastuolus Kremli sõjanarratiiviga.

Uus seadus muudab kuriteoks avaliku kritiseerimise või nn valeteabe levitamise vabatahtlike vägede ja erapalgaüksuste, näiteks Wagneri grupi kohta.

“Igaüks, kes riskib täna oma eluga riigi ja selle kodanike julgeoleku tagamiseks, on kaitstud valede ja provokatsioonide eest,” ütles riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin. ütles varsti pärast teisipäevast hääletust.

Kui uus seadus on vastu võetud, karistatakse rikkumiste eest kuni viieaastase vangistusega või kuni 300 000 rubla (3985 dollari) suuruse rahatrahviga “avalike aktsioonide” eest, mille eesmärk on “diskrediteerida… vabatahtlike formatsioone, organisatsioone või üksikisikuid”, kes abistavad Venemaa sõjaväge. , kui see tegevus pandi toime aasta jooksul alates esimesest süüteost.

Juhtudel, kui sellised “avalikud tegevused” on toonud kaasa rasked tagajärjed, sealhulgas tahtmatu surm või kehavigastused, suurendatakse karistust kuni seitsmeaastase vangistuse või kuni 1 miljoni rubla (13 300 dollari) suuruse rahatrahvini.

Ametivõimude hinnangul “valeandmete” levitamise eest vabatahtlike kohta karistatakse kuni viieaastase vangistusega või kuni 1,5 miljoni rubla (20 000 dollari) suuruse rahatrahviga.

“Armee võltsingud”, mida peetakse “raskete tagajärgedeks”, võivad uute seaduste kohaselt tuua rikkujale kuni 15-aastase vanglakaristuse.

Eelnõu peab nüüd saama ülemkoja föderatsiooninõukogus ühe heakskiidu, enne kui president Vladimir Putin sellele seadusele alla kirjutab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *