Vormel 1 meeskondadel keelati spordireeglite muutmisel uusi osi varjata: PlanetF1

Carlos Sainz drives the Ferrari SF-23 during Bahrain testing. Bahrain February 2023

Vormel 1 meeskondadel on 2023. aasta hooaja spordimääruste läbivaatamisel keelatud kasutada nutikaid nippe, et varjata rivaalide ja meedia eest uusi osi.

Tehnilisema läbipaistvuse poole püüdledes käivitas F1 2022. aastaks nn näita ja ütle skeemi, mille kohaselt võistkonnad avalikustavad oma autodes toimunud muudatused eelmisest võistlusnädalavahetusest – nii kirjalikult kui ka autot boksiteel kuvades. enne avaharjutust.

See tegi arendusvõistluse jälgimise lihtsamaks, kuid mõned meeskonnad leidsid siiski viise, kuidas oma saladusi varjata.

Juhul, kui uuendusi saab ainult üks juht, olid mõnel juhul meeskonnad teadaolevalt välja veeretanud vana spetsifikatsiooniga auto ja hoidnud uuendatud versiooni garaažis vaate eest.

Kuna see tava läheb vastuollu näita-ja-ütle algatuse vaimuga, on enne hooaja avavõistlust Bahreini GP-d FIA asunud spordi juhtorganile tagama, et meeskondadele pandud auto vastaks uusimatele spetsifikatsioonidele.

Muudetud reeglid ütlevad: “Kui ainult üks auto kannab peamisi aerodünaamilisi ja kere komponente ja kooste, mida ei ole eelmisel võistlusel või TCC-l sõidetud [testing of current cars] ja mis on mõeldud võistlusel sõitmiseks, peab see auto olema see, mida meediale näidatakse.

PlanetF1.com soovitab

Ted Kravitz Mercedese Achilleuse kannal, mille Bahreini rada paljastab
Veel Aston Martini hüpet: “See näeb välja nagu uus auto, mis on Aston Martini jaoks uuesti sündinud”
Damon Hill kardab, et Mercedes võib oma näost hoolimata nina maha lõigata, kasutades null-padi disaini

Seoses sellega on FIA võtnud meetmeid ka selle tagamiseks, et fännid oleksid rohkem kursis 2023. aasta F1 autode arengutega.

Mootoritootjad on nüüd sunnitud kord aastas korraldama vähemalt 30-minutilise meediaesitluse, et arutada oma jõuallikaid.

See areng leidis aset pärast seda, kui väideti, et Mercedes võis oma 2023. aasta hooaja mootori arendamisel triki vahele jätta.

Sky Sportsi F1 reporter Ted Kravitz kardab, et meeskonna töökindluse rekord eelmisel aastal on andnud neile vähem manööverdamisruumi võrreldes Honda/Red Bull Powertrainsi, Ferrari ja Renault’ga, kuna F1 mootorite külmutamine lubab muudatusi teha vaid töökindluse huvides.

“Arvestades selle spordiala mootorite külmumist kuni 2026. aastani, levib kopli ümber teooria, et kuna Mercedesed olid eelmisel aastal oma jõuallikaga töökindlad, jätsid nad nägemata ühe nipi, mis puudutas selle võimsat, kuid mitte töökindlat disainimist ja seejärel parandamist. töökindlus, mis oli lubatud kuni eelmise aasta septembrini,” selgitas Kravitz.

“Seda tegid paljud teised tootjad. Renault tegi seda, Ferrari tegi seda, Honda tegi seda. See tähendas, et nad ei saanud hooaja lõpuni ilma täiendavat jõuallikat kasutamata ja karistust saamata, kuid nad ei pahandanud seda, sest nad võivad tuua mootorisse muudatusi töökindluse osas, kuid neil on teisejärguline eelis, et lisada ka natuke rohkem jõudu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *