Xi Jinping tõotab Hiina parlamendi lõpukõnes seista vastu Taiwani iseseisvusele | Xi Jinping

Xi Jinping on rõhutanud vajadust seista vastu iseseisvusmeelsetele reformidele Taiwanis, kui ta sulgeb Rahvusliku Rahvakongressi (NPC) pärast nädalat, mil riigi kummitempliga parlament andis Hiina presidendile enneolematult kolmanda presidendi ametiaja, ja võtmerollid Taiwanis. valitsuse tippu korraldati ümber.

Xi lõpetas istungi kogunenud delegaatidele peetud kõnega. Reedel kindlustas ta Pekingis hoolikalt koreografeeritud tseremoonial oma koha Hiina võimsaima juhina põlvkondade kaupa.

Xi kutsus oma esmaspäevases kõnes üles suuremale majanduslikule enesekindlusele ja väinaüleste suhete rahumeelsele arendamisele Taiwaniga.

Laupäeval ülendati Xi kauaaegne liitlane Li Qiang peaministriks, mis on Hiina kommunistliku partei võimult teine ​​positsioon. Endine Shanghai kommunistliku partei boss asendas Li Keqiangi, kes pärast kahte viieaastast ametiaega tagasi astus.

Li Qiang peab hiljem esmaspäeval televisiooni meediakonverentsi.

Ülejäänud ametisse nimetamiste puhul toimus oodatust vähem muudatusi, kusjuures enamik valitsuskabineti ministreid säilitas oma ametikohad.

Xi on valinud liitlasi valitsuse ümberkujundamisel võtmerollidesse, kuid rikkus kokkulepet säilitada Yi Gangi Hiina Rahvapanga (PBOC) juhina ja Liu Kuni rahandusministrina. Mõlemad mehed on jõudnud ametlikku pensioniikka ehk 65 aastat või ületanud selle.

“Nende kriitiliste majandusrollide järjepidevuse valimine viitab usaldusväärsuse ja stabiilsuse rõhutamisele,” ütles Economist Intelligence Corporate Network Hiina direktor Mattie Bekink.

“See on võib-olla ka vaikiv tunnistamine praeguste Pekingi väljakutsete kohta,” ütles ta. “Selle kolmanda Xi administratsiooni tõeline väljakutse seisneb selles, kas ta tegeleb Hiina majanduse struktuurse tasakaalustamatusega ja viib läbi reforme, mis on vajalikud Hiina pikaajalise konkurentsivõime tagamiseks.”

Valitsus on seadnud 2023. aasta majanduskasvu eesmärgiks umbes 5%, mis on eelmise aasta 3%lt, mis oli üks aastakümnete nõrgemaid tulemusi.

Reuters aitas selle raporti koostamisele kaasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *